Onthulling Wijkgedicht Spijkerkwartier

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - Na 12 jaar, vijf biënnales en zoveel meer is er een einde gekomen aan Kunst op de Koffie, het Arnhemse initiatief dat mensen op diverse manieren door middel van kunst met elkaar in verbinding brengt. 

Bewoners van het Arnhemse Spijkerkwartier stelden jarenlang hun huis open voor kunst, kunstenaars en bezoekers. Na de finale begin april met de kunstenaars Jelle Slof en Marieke Polderdijk vindt op zaterdag 27 mei de onthulling plaats van het Wijkgedicht. Een werk van Anne ten Ham in samenwerking met Carien Poissonnier als ‘dank je wel’ voor de wijk.  

Hiervoor hebben ze alle bewoners die hun huis openstelden de vraag gesteld: Als je terugdenkt aan Kunst op de Koffie in jouw huis, welk woord komt er dan in je op? Een keuze uit deze handgeschreven woorden is aangebracht op emaille bordjes die op de gevels van de huizen geplaatst worden.  Het Wijkgedicht wordt 27 mei onthuld door wijkwethouder Bob Roelofs om 10.30 uur in De Lommerd aan Spijkerstraat 185a in Arnhem.

Initiator en artistiek leider van Kunst op de Koffie Carien Poissonnier leidt de onthulling in, Anne ten Ham zal het werk toelichten en Bob Roelofs onthult het eerste bord op de gevel van De Lommerd. Dat is het startschot voor een toer door de wijk naar de 30 persoonlijke woorden over wat kunst kan brengen. Een routekaart is gratis te verkrijgen bij De Lommerd. Voor meer informatie over het Wijkgedicht op de website van Kunst op de Koffie: www.kunstopdekoffie.nl