De Hommelsemarkt aan de Hommelstraat en Hommelseweg in Arnhem.
De Hommelsemarkt aan de Hommelstraat en Hommelseweg in Arnhem. Foto:

Hommelsemarkt op Hemelvaartsdag

ARNHEM - Op Hemelvaartsdag donderdag 18 mei kun je tussen 08.30 en 17.00 uur weer komen struinen op de Hommelsemarkt aan de Hommelstraat en Hommelseweg in Arnhem. 

De Hommelsemarkt is wel even wat anders dan een vrijmarkt. Voor de Hommelsemarkt nemen winkeliers en marktkooplieden uit Arnhem en het hele land hun assortiment mee naar hun marktkraam. Er is voor ieder wat wils. Denk aan kleding, sieraden, dekbedden, boeken, speelgoed, wooninrichting, bloemen en meer. Ook aan de inwendige mens wordt gedacht met kramen met onder meer Turkse lekkernijen, broodjes, churros, poffertjes, friet en oliebollen.

Op de Hommelsemarkt vind je veel verschillende kraampjes van allerlei winkels. "De diversiteit aan verkoopwaar is dit jaar nóg groter”, vertelt organisator Marielyne Nillesen. “Het belooft weer een supergezellige dag te worden! Goed om te weten: er is dit jaar voor de bezoekers toiletvoorziening aanwezig."

De Hommelsemarkt is megagroot: er staan zo'n 300 marktkramen, aangevuld met verkoopwagens. Jaarlijks komen er zo'n 60.000 bezoekers. Er is weinig autoparkeergelegenheid dus kom met het ov, wandelend of met de fiets.