Arnhemse amazone naar Special Olympics

ARNHEM - Dit jaar reist Special Olympics Team NL naar de Special Olympics World Games 2023 in Berlijn; het grootste sportevenement in de wereld voor mensen met een verstandelijke beperking. 

Vier Nederlandse ruiters gaan dit jaar hun sportdroom in Berlijn tegemoet. De Arnhemse Demi Burgers (26) is één van hen. Van 17 t/m 25 juni strijden ruim 7.000 sporters met een verstandelijke beperking uit 190 landen tegen elkaar tijdens de Special Olympics World Games 2023 in Berlijn. 

De 56 sporters en 18 coaches van Special Olympics Team NL zijn daar actief in 12 sporten: atletiek, bowling, golf, gymnastiek, hockey, inline-skaten, judo, paardrijden, tennis, wielrennen, zeilen en zwemmen. Demi is één van de ruiters die Nederland gaat vertegenwoordigen bij het paardrijden op de onderdelen dressuur, English Equitation en working trail. Demi rijdt wekelijks via de Kluproosjes op Manege de Prinsenbankhoeve in Wijchen. Voor Demi is het de eerste keer zijn dat zij deelneemt aan de internationale Special Olympics.