De band Five Long Years. (Foto: Stichting Duuve Mixed Music)
De band Five Long Years. (Foto: Stichting Duuve Mixed Music) Foto: PR Stichting Duuve Mixed Music

Een ode aan Americana

DUIVEN - Vrijdag 26 mei is in het Duivense cultuurcentrum De Ogtent een gecombineerde muziek- en filmavond. Om 19.00 uur de film The Last Waltz en vanaf 22.00 uur een optreden van de Nederlandse bluesband Five Long Years.

The Last Waltz is een Amerikaanse documentairefilm uit 1978 over het afscheidsconcert van de Canadees-Amerikaanse rockgroep The Band in 1976. De live-songs worden afgewisseld met studiofragmenten en interviews van regisseur Martin Scorsese, waarin de bandleden herinneringen ophalen aan de geschiedenis van de groep. Naast rock & roll komen ook genres als blues, New Orleans rhythm and blues, Tin Pan Alley en folk aan bod.

Bluesliefhebbers kunnen na de vertoning gelijk door naar het optreden van Five Long Years in De Ogtent. Een Nederlandse bluesband met vooral ‘veteranen' uit de Gelderse bluesscene. Het repertoire is breed: van dampende blues(rock) tot meeslepende ballads. De bezetting wordt gevormd door Tom Pegels (gitarist), Klaas van der Veer (bas), Willem van der Aa (drums), Hans-Heinrich Glockner (keyboard) en de zangers Vincent Roerdink en Lucia Bokken.

Kaarten voor de film The Last Waltz (4 euro) en het concert (10 euro) zijn te bestellen via www.deogtent.nl. Vol is vol. 


Een kaartje kopen voor het optreden van Five Long Years kan ook nog aan de deur (alleen pinbetaling). Sponsoren en Vrienden van Duuves Mixed Music hebben gratis toegang tot het optreden van de band.