Energie besparen en isoleren

ARNHEM - Arnhem Aan en het Leger des Heils Arnhem houden maandag 15 mei een informatiemiddag waar belangstellenden tips krijgen over energie besparen en over het isoleren van hun huis. De bijeenkomst is aan de Leidenweg 11-13 in Arnhem (huiskamer Leger des Heils Arnhem) van 15.00 tot 17.00 uur. 

Centraal staan vragen als Welke mogelijkheden zijn er allemaal? Wat kunt u zelf doen? Waar kunt u hulp bij krijgen? Welke subsidieregelingen zijn er? 

Schrijvend 
pelgrimeren

VELP - "Intuïtief schrijven kan je helpen om al schrijvend je kompas te vinden en je koers te bepalen. Het gaat er bij deze vorm van schrijven vooral om al schrijvend te ontdekken wat je bezighoudt en wat er in je leeft", aldus Hartschrift.

Tijdens twee schrijfochtenden op 17 en 24 mei biedt Hartschrift je creatieve schrijfopdrachten om dit zelf te ervaren. Schrijfervaring is niet nodig, alles wat je schrijft is goed. Op www.hartschrift.nl vind je meer informatie.

De schrijfochtenden zijn aan de Dillenburglaan 3 in Velp van 09.30 tot 12.00 uur. Tussendoor is er een pauze met koffie, thee en iets lekkers. De kosten voor deelname zijn 40,00 euro. Graag vooraf aanmelden via hartschrift@outlook.com.

Dudok ART Run

ARNHEM - Het is dinsdag 16 mei dubbel feest. Dudok Arnhem viert haar twintigste verjaardag en de Arnhem Running Tribe (ART) is één jaar jong. Om dit te vieren is er de Dudok ART Run. Het is een urban trail door en langs twintig iconen op het gebied van erfgoed, cultuur en architectuur.

De deelnemers verzamelen vanaf 19.00 uur bij Dudok Arnhem (hoek Koningstraat/Broerenstraat). Daar volgt een korte uitleg en zal stadsdichter Jesse Laport de lopers in stijl uitluiden. 

Vervolgens wordt er in groepen een route van ongeveer zes kilometer gelopen en elke groep wordt begeleid door een haas. Na afloop staat er van 20.30 tot 22.00 uur een borrel klaar met biertjes van de Arnhemse stadsbrouwer Durs en andere drankjes.

Het inschrijfgeld bedraagt 8,00 euro (+ 1,20 euro servicekosten Eventbrite). Hapje en drankje zijn hierbij inbegrepen. Voor inschrijving zie arnhemrunningtribe.nl/agenda