Aandachtig publiek. (Foto: Rafael)
Aandachtig publiek. (Foto: Rafael) Foto: Rafael

Jaarlijkse Hoogte80 Festival: theater, muziek en dans

ARNHEM - Traditiegetrouw vindt Hoogte80 Festival in Arnhem plaats in het Hemelvaartweekend. Van donderdag 18 tot en met zondag 21 mei is iedereen van harte welkom in het Geitenkampse stadspark Hoogte 80. 

Daar kun je vier dagen lang genieten van theater, dans, muziek, circus, poëzie en meer. "Ontmoet mensen vanuit de hele stad en omgeving, kom dansen bij de Platenbus en geniet van het lekkerste eten en drinken bij één van de vele foodtrucks."
Het Hoogte80 Festival biedt een divers programma, met voor ieder wat wils. Van 18 tot en met 20 mei staan er tussen 12.00 en 00.00 uur optredens gepland en op 21 mei van 12.00 tot 22.00 uur.

Lokale aanbieders zetten hun beste beentje voor om de bezoekers te voorzien van iets lekkers en duurzaams. Het festivalterrein van Hoogte80 is vrij toegankelijk, maar voor de afzonderlijke voorstellingen zijn vooraf kaartjes te koop of er wordt met de hoed langsgegaan. Meer info via www.h80festival.nl.

 


Uitvoering Renaissance van de Velperweg begin 2024

ARNHEM - De werkzaamheden in het kader van het project Renaissance van de Velperweg starten in het eerste kwartaal van 2024. Het gaat om het deel van de Tivolilaan tot aan de A12. Dit deel wordt heringericht. Er komt bijvoorbeeld meer groen en de weg wordt veiliger gemaakt. De uitvoering is later dan gepland. Dit heeft verschillende oorzaken.

De uitvoering van het project Renaissance van de Velperweg zou in de zomer van 2023 starten. Om het project goed voor te bereiden en daarna uit te voeren moet de gemeente met verschillende partijen afspraken maken. 

Onder en boven de grond

Zo wordt het werk aan de trolley bovenleiding uitgevoerd door Connexxion. Onder de grond moeten Vitens en Liander aan de slag (onder andere bij het riool en bij kabels en leidingen). 

Connexxion heeft dit jaar helaas geen capaciteit om de werkzaamheden uit te voeren. Ook nemen de voorbereidingen van de nutsbedrijven meer tijd in beslag dan verwacht. Dat komt door de grootte en complexiteit van het werk.

Planningen

Het verschuiven heeft ook invloed op de planning van de aannemers en de nutsbedrijven. "Met deze partijen zijn we nu in overleg om de alle planningen op elkaar af te stemmen. De verwachting is nu dat het werk in het eerste kwartaal van 2024 begint."

Bewonersavond

Als alle planningen op elkaar zijn afgestemd wordt er voor omwonenden een bewonersavond georganiseerd. Dat is rond de zomer (maar niet in de zomervakantie). 

Op www.arnhem.nl/velperweg vindt u meer projectinformatie.


Afbeelding
Willem Steenis Fotografie
Fotografie door Jip de Jonge