Usnach Baauw.
Usnach Baauw. Foto: Rens Plaschek

Arnhems Pensioen Advies kantoor genomineerd voor Financieel Planner 2024

Algemeen

ARNHEM - De 10 beste financieel planners voor de verkiezing van financieel planner van het jaar 2024 zijn bekendgemaakt. Hierbij hoort ook het Arnhemse advies kantoor Financial Planning Nederland. 

Financial Planning Nederland is opgericht door Usnach Baauw CFP® in 2019 en is gespecialiseerd in pensioenadvies voor werkgevers, werknemers en ondernemers en in Financial Planning

Usnach Baauw is al meer dan 25 jaar werkzaam in de financiële dienstverlening. Waarvan grotendeels in de pensioenen. In 2019 heeft hij de sprong gewaagd om voor zichzelf te beginnen. “Mijn droom: het oprichten van een financieel advies kantoor.” Om dit te bereiken, heeft hij zich vorig jaar gecertificeerd tot financieel planner. 

Waarom Financial Planning? “Pensioen is voor de meeste mensen erg complex, waarover vaak te laat wordt nagedacht. Dit terwijl pensioen naast je salaris de belangrijkste arbeidsvoorwaarde is.” 

“Financial Planning sluit hier nog verder op aan. Want bij het maken van een financieel plan, kijk ik niet alleen hoeveel inkomen je hebt als je met pensioen gaat, maar veel meer naar de wensen en doelen van een klant en wordt uitgebreid onderzocht welke stappen nodig zijn om jouw doelstellingen te bereiken en of ze haalbaar zijn. Hierbij wordt ook gekeken naar wat er gebeurd bij overlijden, of wanneer je een relatie krijgt of gaat trouwen of juist uit elkaar gaat. Alle facetten worden onder de loep genomen. Dit noemen we Life-events. Gebeurtenissen in je leven die grote impact kunnen hebben. “

Een goed financieel plan wordt jaarlijks bijgehouden. Immers er kan van alles gebeuren in iemands leven. “Dit is wat ik zo mooi vind aan Financial Planning. Als financieel planner ga je een lange termijn relatie met je klanten aan. Het is bijna een goed huwelijk. Waarbij ik als financieel planner alle ins- en outs van mijn klant zijn leven moet weten. Op deze manier kan ik op elk gewenst moment schakelen met mijn klant en hem/haar een passend advies geven.”

Trots op de nominatie? “Absoluut! Aan de eerste ronde hebben ruim 150 financieel planners meegedaan. Alleen al bij de laatste 10 eindigen vind ik echt geweldig.” Info: www.financialplanningnederland.nl of tel. 06 - 2412 45 45.