Gezelschap op het Sonsbeekvlot.
Gezelschap op het Sonsbeekvlot. Foto: Jan-Joris Heling

‘Sonsbeek Dubbel’: muziek op een vlot

Algemeen

ARNHEM - Sonsbeekvlotconcerten presenteert op Tweede Pinksterdag maandag 29 mei ‘Sonsbeek Dubbel’. Tussen 12.00 en 16.00 uur treden twee ensembles op. De optredens vinden plaats op het Sonsbeekvlot bij Brasserie De Boerderij in Park Sonsbeek in Arnhem. 

Onder de naam ‘Sonsbeek Dubbel’ laat Jan-Joris Heling, de organisator van Sonsbeekvlotconcerten, twee orkesten optreden welke actief zijn in verschillende muziekstijlen. Met een kwalitatief hoogstaande programmering wordt én de blaasmuziek én de bigbandmuziek gepromoot. Het programma voor 29 mei wordt ingevuld door het Klarendal Jazzorkest en de Original Apfelstrudel Oberkrainer. 

12.00 uur: Klarendal Jazzorkest Ooit ontstond het Klarendal Jazzorkest (KJO) in de bekende Arnhemse volkswijk die onder leiding van Guus Tangelder steeds andere uitdagingen aangaat. Eén van de solisten is fluitiste Qisheng Zeng. Het repertoire is zeer breed en gevarieerd. Naast ambitieuze composities van Bob Mintzer, Mike Manieri en Jaco Pastorius, met een stevige, funky ondergrond, speelt KJO klassiekers in de soepele swingtraditie van Count Basie en arrangeur Sammy Nestico. Moderne, bebop-georiënteerde jazz wordt afgewisseld met ballads.

14.15 uur: Original Apfelstrudel Oberkrainer is een muziekgroep uit het Land van Maas en Waal en het Rijk van Nijmegen. Deze groep werd in het jubileumjaar 2017 van muziekvereniging Prins Willem Alexander en Die Kannenmarkter Musikanten uit Appeltern opnieuw leven in geblazen. Ruim 20 jaar geleden kende Appeltern al een Oberkrainergroep, namelijk ‘Muttis Orginaler Apfelstrudel Oberkrainer’. Bij de doorstart werd ‘Mutti’ thuisgelaten en treden ze op onder de naam Die Original Apfelstrudel Oberkrainer. Het quintet bestaat uit klarinet, trompet, Steirische Harmonika, gitaar en bas-tuba.

Op facebook.com/sonsbeekvlotconcerten en instagram.com/sonsbeekvlotconcerten meer informatie. 

Klarendal Jazz Orkest.
Original Apfelstrudl Oberkrainer.