Ontdek Arnhem op de fiets.
Ontdek Arnhem op de fiets. Foto:

Start Fiets-je-Fit: ‘Nieuwe contacten en vriendschappen’

Algemeen

ARNHEM - Vanaf woensdag 24 mei gaan we weer wekelijks op de fiets! Net als elk jaar heeft Fiets-je-Fit weer 12 mooie fietsroutes uitgezet in Arnhem en omgeving.

Door : Petra de Kramer – Sportbedrijf Arnhem

Als je ze allemaal meefietst, heb je zo’n beetje de hele regio gezien. Ga je mee? De openingstocht is gezamenlijk vanaf Sportcentrum Rijkerswoerd en wordt feestelijk geopend.

Géén wedstrijd

“Je moet het zien als een recreatief dagje uit”, zegt Piet, één van de organisatoren die de routes uitzet. “We starten tussen 09.00 en 10.00 uur en de meesten komen rond 16.00 uur weer terug. De routes zijn naar keuze kort of lang, maximaal 60 kilometer. Het is echter geen wedstijd en je hebt alle tijd.”

“De meeste fietsers gaan onderweg picknicken. Dat is toch het gezelligste moment van de dag. Iedereen heeft wel een visstoeltje en wat te eten bij zich. Je doet er veel nieuwe contacten en vriendschappen op. Je blijft sterk, alert en bouwt een goede conditie op. Voor veel mensen kan dit een nieuwe invulling zijn, bijvoorbeeld als ze alleenstaand zijn geworden.”

Veilig fietsen

Evelien, ook één van de organisatoren: “Of je nu met een gewone of elektrische fiets meedoet, dat maakt niet uit. Belangrijk is dat je veilig fietst. Een helm is dan ook zeer aan te raden. De routes zijn zo uitgestippeld dat er voldoende oplaadpunten zijn voor de elektrische fiets.” 

“Voorheen startten we altijd tegelijk als één grote groep, maar dat doen we niet meer. Het blijkt dat sommigen graag alleen, met iemand samen of in een eigen groepje willen fietsen. Tijdens de koffiepauze kom je elkaar toch vaak weer tegen om gezellig te kletsen. Dat is het leuke aan deze fietstochten vind ik.” 

“Ik verwacht dat er voor de openingstocht wel nieuwe groepjes gevormd gaan worden. Dat gaan we in ieder geval stimuleren.”

Openingsrit 

Die openingsrit is woensdag 24 mei en start bij Sportcentrum Rijkerswoerd aan De Pas 44 in Arnhem.

Het programma is als volgt:

09.00 uur Inschrijving, kopje koffie of thee en diavoorstelling

09.30 uur Welkomstwoord door Sportbedrijf Arnhem en opening

10.00 uur Start van de eerste tocht van dit seizoen

De kosten bedragen 2,00 euro per route of 12 euro voor het hele seizoen.

Andere fietstochten

Alle andere fietstochten worden ook op woensdagen verreden en vertrekken tussen 09.00 en 10.00 uur vanaf wisselende locaties:

- Molenplaats Sonsbeek - Zijpendaalseweg 24A;
-Zwembad De Grote Koppel - Olympus 29;
-Weldam - Middachtensingel 39.

Meer weten? Kijk op de website www.sportinarnhem.nl/senioren