Fietsen langs 'Gelderlands Mooiste'.
Fietsen langs 'Gelderlands Mooiste'. Foto: Gelderland Mooiste

Nieuw fietsevenement: Gelderlands Mooiste

Algemeen

ARNHEM - Fietsen en Hemelvaart passen goed bij elkaar. Veel mensen pakken de fiets om te gaan dauwtrappen. Gelderlands Mooiste is een nieuw driedaags wielerevenement waarbij je door de mooiste streken van Gelderland fietst. Op vrijdag 19 mei is er daarnaast een mooie e-bike tocht met drie verschillende afstanden. Start en finish zijn bij Sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem. De routes ontdekken of inschrijven kan via www.gelderlandsmooiste.nl.

Door Mark Debets -Sportbedrijf Arnhem

Gelderland heeft fietsers enorm veel diversiteit te bieden. Op Hemelvaartsdag donderdag 18 mei gaat de route via Achterhoek en Posbank. Op vrijdag 19 mei rijd je langs Rijn en Waal. Zaterdag 20 mei doe je een rondje Veluwe. Elke dag zijn er drie afstanden: 110, 135 en de langste is 160 kilometer.

Op vrijdag 19 mei is er een e-bike special. Ook hier is er een keuze uit drie afstanden. De kortste route is 24 kilometer en laat zien dat Arnhem een fantastische groene stad is. De twee langere routes gaan via maar liefst twee nationale parken: de Hoge Veluwe en Veluwezoom. Onderweg is er een stop gepland met een lekkere kop koffie.

Betrokken partijen hopen dat Gelderlands Mooiste de komende jaren uitgroeit tot een begrip in de provincie en ver daarbuiten. De routes zijn uitgezet door FlowTing, een ervaren organisator van (internationale) wielertochten. 

De start en finish zijn bij de nieuwe buitenhoreca van Sportcentrum Valkenhuizen. Gelderlands Mooiste is mede mogelijk door ondersteuning van gemeente Arnhem en Sportbedrijf Arnhem. Meer informatie is te vinden op de website www.gelderlandsmooiste.nl

Fietsen in de Veluwe. (Foto: Gelderland Mooiste)