Intensieve samenwerking met podia in Arnhem en regio

Geen subsidie voor Jazz in Arnhem

Vervolg van voorpagina


Stichting Jazz in Arnhem ontvangt sinds 2016 geen structurele subsidie meer van de gemeente en de provincie. "En dat terwijl cultuur, en muziek in het bijzonder, cruciaal is voor een gezonde stedelijke economie. Verschillende studies in binnen- en buitenland tonen aan dat mensen willen wonen in steden met een gevarieerd cultureel aanbod, met name podiumkunsten", aldus Tangelder.

“Gelukkig kan Jazz in Arnhem nog wel een beroep doen op het Fonds Podiumkunsten, met een stimuleringsregeling voor de artiesten die wij programmeren. Maar ook het Prins Bernhard Cultuurfonds helpt ons op weg, met een bijdrage voor ons jubileumconcert van 13 mei. Onder meer dankzij deze fondsen kan de jazz in Arnhem blijven klinken.” 
Stichting Jazz in Arnhem werkt intensief samen met podia in Arnhem en regio. Overleg met de Stichting Jazz in Wageningen, de Stichting Jazz in Nijmegen en de Kultuurwerkplaats Oosterbeek zorgt ervoor dat de onderlinge programmering ondersteund wordt en voldoende PR krijgt.

Maar ook de lokale podia die jazz en geïmproviseerde muziek brengen, worden meegenomen in de PR van Jazz in Arnhem. 

Tangelder: “Wij zijn bovendien lid van de landelijke Vereniging Nederlandse Jazzpodia en Jazzfestivals, VNJJ, waardoor we elk jaar jonge talenten en de winnaar van de Boy Edgar Prijs (BEP) kunnen programmeren, naast onze reguliere programma. Afgelopen april hadden we bijvoorbeeld een fantastisch optreden van BEP-winnaar Ronald Snijders.” 
JazzFilmFestival
Een van de resultaten van de regionale samenwerking waaraan Jazz in Arnhem actief deelneemt, is het JazzFilmFestival-weekeinde dat op 27, 28 en 29 oktober op het programma staat. De voorbereidingen daarvoor zijn nu in volle gang.

"Zoals de planning er nu uitziet, vindt het festival - met films, optredens en voordrachten - plaats in het Heerenstraattheater in Wageningen, de Kultuurwerkplaats in Oosterbeek en Filmtheater Focus in Arnhem. Daarmee onderstreept Stichting Jazz in Arnhem eens te meer de betekenis van Jazz en geïmproviseerde muziek voor stad én regio."

Tickets

Voor tickets kijk op de website www.posttheater.nl. Voor meer informatie over Jazz in Arnhem kijk op www.jazzinarnhem.nl.