'De tuinen van Buitenzorg'

VELP - In de Grote Kerk aan de Kerkstraat 32 in Velp is woensdag 10 mei een bijeenkomst rond het boek 'De tuinen van Buitenzorg'. Een boek van Jan Brokken over zijn moeder Olga. 

Brokken ontleende de titel aan een gelijknamige compositie voor piano van de Poolse componist Leopold Godowsky die zich liet inspireren op gamelanmuziek. 

Jan Brokken leest voor uit ‘De tuinen’, Tobias Borsboom speelt ‘De tuinen’. Aanvang 20.00 uur. Entree 20,00 euro. Meer toelichting en reserveren op: www.eenpassievoorboeken.nl/activiteiten

Het pianowerk inspireerde Brokken tot het schrijven over het leven van zijn moeder. Door haar verhaal weeft hij diverse beschouwingen over muziek, literatuur, cultuur en geschiedenis. Ook over Godowsky (1870-1938), die in de ban raakte van de gamelanmuziek, en over de Duitse componist Paul Seelig (1876-1945) die zich in 1900 in Nederlands-Indië vestigde (en overleed in het jappenkamp Mater Dolorosa). Tobias Borsboom speelt werk van beide componisten.


Excursie door heemtuin 

ARNHEM - IVN gidsen heten je zondag 14 mei vanaf 14.00 uur welkom voor een rondgang door heemtuin Presikhaaf. Er staat van alles in bloei zoals Bosanemonen, Zomerklokjes, Salomonzegel, Pinksterbloemen, Daslook en meer. Dit jaar zijn er veel Aronskelken. De heemtuin ligt tegenover de stadboerderij van Presikhaaf aan de Ruitenberglaan 4 in Arnhem. De excursie is gratis, opgeven niet nodig.

Het duurt ongeveer 2 uur.