Bijeenkomst 'Bier & Bijbel' in The Church

ARNHEM - Iedere tweede dinsdag van de maand houdt de Lutherse kerk in restaurant The Church 'Bier & Bijbel'. De eerstvolgende bijeenkomst is dinsdag 9 mei in The Church aan de Ing. J.P. van Muijlwijkstraat 19a Arnhem. Samenkomst aan de bar om 20.00 uur. 

Een korte impressie van de vorige keer. "Het is gezellig in The Church en de biertjes zijn er goed. We hebben allemaal Trappist gedronken, dat leek de barman wel toepasselijk. We zijn met de biertjes in de oude consistorie gaan zitten en hebben een tekst uit Johannes doorgelicht. Een tekst over de verschijning van de opgestane Jezus aan zijn vrienden, waarbij Thomas niet aanwezig was. Thomas geloofde er niets van en wilde alleen overstag gaan als hij zijn vingers in de wonden van Jezus zou kunnen leggen. Ons gesprek ging over ‘geloven en niet geloven’, en wat geloven doet met je in je dagelijks bestaan. Het kwam er op neer dat we vaak geloven ondanks onszelf", aldus een deelnemer. 

"Verder hadden we het voornamelijk over een tekstdeel waarin Jezus de leerlingen de Heilige Geest schenkt, en zegt dat zijn werk door hen voortgezet moet worden, en dan staat er: ‘als jullie iemand zonden vergeven, dan zijn ze vergeven; vergeven jullie ze niet, dan zijn ze niet vergeven’. We hebben het er over gehad hoe je innerlijk er uit zou moeten zien om die verantwoording van het ‘vergeven’ te kunnen waar maken. Over barmhartigheid en over het kijken naar mensen met de ogen van God. Dat tweede biertje hebben we ook gedronken, het was serieus en we hebben ook gelachen. Het was een goede avond met behoorlijk wat diepgang."

Voor meer informatie kijk op
www.luthersegemeentearnhem.nl.

Midzomerfair

ARNHEM - Vóór sporthal Elderveld aan het Breezandpad 13 in Arnhem heeft zaterdag 17 juni de Midzomerfair plaats. Publiek is welkom van 14.00 tot 20.00 uur. Met verkoopkramen, optredens, sport en spel, kinderactiviteiten, food en drinks. Thema is HYGGE, wat staat voor saamhorigheid en knusheid.