Ontspannen met bosbaden

ARNHEM - Bosbaden (shinrin-yoku) is ontstaan in Japan en is een manier om te ontspannen en nieuwe energie op te doen. Tijdens een langzame wandeling ‘dompelen’ de deelnemers zich met al hun zintuigen onder in de natuur. Vooraf en achteraf doe je een check, om even stil te staan bij hoe je in je vel zit. In Arnhem is zaterdag 13 mei van 09.00 tot 12.00 uur zo'n wandeling. 

Deze ochtend wordt begeleid door Petra Hoffs van Shinrin-Yoku Nederland, een natuurliefhebber die jou graag meeneemt in de natuur bij Arnhem. Kijk voor locatie, kosten en deelname op iederal.nl.

Vogels spotten rondom Waterrijk

ARNHEM - IVN RijnWaal verzorgt zondag 7 mei een circa 2 uur durende fietsexcursie vogels spotten rondom het Waterrijk in park Lingezegen. De excursie start vanaf Viola 3 in Bemmel om 07.00 uur en wordt geleid door natuurgids Ben Brouwer. Deze excursie wordt herhaald op woensdag 17 mei om 09.00 uur.

Het Waterrijk is een natuurgebied en toegankelijk via struinpaden en fietspaden. Het gebied is ingericht voor vogels die specifiek voorkomen in zogenaamd nat riet zoals roerdomp, waterral, grote karekiet, blauwborst en baardman. 

Natuurgids Brouwer verwacht dat de deelnemers zomergasten te zien krijgen en er is ook een goede kans om een lepelaar of grote zilverreiger te spotten. Denk aan waterdichte schoenen of laarzen en een verrekijker. Deelname gratis, vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Meer info: www.ivn.nl/afdeling/rijnwaal.

Music by Knight

REGIO - Zaterdag 13 mei heeft op het binnenplein van kasteel Doornenburg voor het eerst het Music by Knight muziekfestival plaats.

Naast Laura van Kaam, winnares van Voice Kids, staat ook Hannah Mae met band op het podium. Mae brak eind 2019 door met haar debuutsingle ‘Back To You'. Hoofdact is singer-songwriter Wulf die met zijn band gaat optreden. Wulf heeft maar liefst zeven Top 40-hits op zijn naam. De vierde naam die deelneemt aan het Music by Knight Festival is Pearl 8.0, vooral bekend in Lingewaard en omstreken door hun energieke en veelzijdige optredens. Naast de optredens worden je zintuigen ook geprikkeld door verrassende acts en een food&drink corner. Online kaartverkoop via musicbyknight.nl/kaartverkoop. Meer info: musicbyknight.nl.