Een zogeheten doneerring.
Een zogeheten doneerring. Foto:

Noviteit in Arnhemse wijk Malburgen

Ingebruikname doneerring

ARNHEM - Op steeds meer plekken in Duitsland en Nederland verschijnt de zogeheten doneerring. Een ijzeren ring rond vuilnisbakken waarin mensen hun statiegeldflesjes kunnen zetten zodat anderen ze op een waardige manier kunnen verzamelen voor statiegeld. 

De doneerring verschijnt nu ook voor het eerst in Arnhem. Afgelopen periode zijn Mike en Rebecca veel in contact geweest met Michiel en Erik van www.doneerring.nl. Dat heeft geresulteerd in acht doneerringen in Malburgen. Mike en Rebecca hebben een bijpassende route bedacht die inwoners kunnen lopen. "Met jouw statiegeldfles of blikje kan je een ander blij maken. Doneer deze in de doneerring en een ander heeft iets in te leveren."  

Opening

Vrijdag 12 mei om 10.00 uur worden de doneerringen officieel geopend. Dat officiële moment is bij de prullenbak voor de ingang van de Albert Heijn op de Drieslag in Arnhem Zuid.


Bep&Fatima: gratis coaching voor en door vrouwen

ARNHEM - Bep&Fatima is een netwerk van professionele coaches die in Arnhem gratis en vrijwillig andere vrouwen helpen.

Ben je vrouw? Heb je een ontwikkelingsvraag? Spreek je Nederlands? En heb je zelf geen of heel weinig middelen om een coachingstraject te betalen? Dan is Bep&Fatima misschien iets voor jou, een netwerk van professionele coaches.

"We bestaan al bijna 15 jaar en hebben inmiddels geheel vrijwillig al meer dan 250 vrouwen begeleid. Vragen waarmee ze kwamen variëren van: Help me een baan te vinden die bij me past, hoe kan ik meer zelfvertrouwen krijgen, hoe kan ik assertiever worden, hoe kan ik de studie vinden die bij me past, hoe ga ik dat dan combineren met het opvoeden van mijn kinderen, help me om me gelukkiger te voelen, help me want ik loop vast in allerlei overheidssystemen."

"Elke vrouw heeft een andere vraag. Elke vrouw heeft een eigen uniek verhaal. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, als je Nederlands spreekt ben je welkom. We zijn er voor de Fatima’s, de Gloria’s, de Tara’s en de Beps."

Interesse? Meld je aan via website www.bepenfatima.weebly.com.


Thialf BuitenBios: drie films

ARNHEM - Op het terrein van Vrijstaat Thialf, midden in het Spijkerkwartier in Arnhem, zijn woensdag 17 mei drie films te zien. Voor elke leeftijdscategorie is een film uitgezocht. De filmtitels blijven nog even geheim!

Het programma van Thialf BuitenBios is als volgt: 18.00 uur kinderfilm (6+); 19.45 uur topfilm (12+) en 22.15 uur superfilm (16+). Vrij entree, gift is welkom. Neem je eigen stoel of zitkussen mee en kleed je warm aan indien nodig. Alcohol en roken niet toegestaan. Je mag je eigen (niet alcoholische) drankje en hapje meenemen, maar brasserie De buren van Thialf  is ook geopend. De Thialf BuitenBios wordt georganiseerd door Vrijstaat Thialf, Sportbedrijf Arnhem en bewoners van het Spijkerkwartier Arnhem.