Snuffelen over de openlucht vlooienmarkt op het parkeerterrein naast de Rijnhal.
Snuffelen over de openlucht vlooienmarkt op het parkeerterrein naast de Rijnhal. Foto:

Openlucht vlooienmarkt

ARNHEM - Op het parkeerterrein Olympus 1 naast de Rijnhal in Arnhem is zondag 14 mei van 09.00 tot 16.00 uur een grote openlucht vlooienmarkt met zo'n 150 deelnemers. Te koop aangeboden worden onder meer tweedehands artikelen, antiek, curiosa, snuisterijen, brocante, huisraad en kleding.

Toiletten, en catering met terras aanwezig. Entree 3,50 euro, tot 12 jaar onder begeleiding gratis. 

Opschoonactie in Spijkerkwartier

ARNHEM - Zaterdagmorgen 13 mei houdt Circulair Spijkerkwartier samen met wijkproject Spijkerkracht de maandelijkse opschoonactie. Iedereen is welkom om een handje te helpen. Vanaf 09.45 uur inloop en van 10.00 tot 11.45 uur gaat men de wijk in. Verzamelen bij de loods achter DAZO 125 (ingang loods naast Nieuwe land 1 in Arnhem).

Het gezelschap gaat op pad met grijpers, ringen, hesjes, bolderkarren en afvalzakken. Handschoenen zijn ook aanwezig. Om 12.00 uur is men terug bij de startlocatie en wordt afgesloten met een lekkere NO Waste soep met brood. Meegrijpen? Opgeven via germa@moy.nl

Energie besparen en isoleren

ARNHEM - Arnhem Aan en het Leger des Heils Arnhem houden maandag 15 mei een informatiemiddag waar belangstellenden tips krijgen over energie besparen en over het isoleren van hun huis. De bijeenkomst is aan de Leidenweg 11-13 in Arnhem (huiskamer Leger des Heils Arnhem) van 15.00 tot 17.00 uur. 

Centraal staan vragen als Welke mogelijkheden zijn er? Wat kunt u zelf doen? Waar kunt u hulp bij krijgen? Welke subsidieregelingen zijn er?  "Veel maatregelen die in de winter de warmte binnen houden, houden in de zomer het huis koel. Ook in de zomer hebben veel mensen een hoge energierekening door onder meer het gebruik van airco’s. Het prijsplafond energie stopt in 2024 stopt en daardoor gaat de energierekening bij veel mensen extreem omhoog", aldus de initiatiefnemers.

Bibliodrama

ARNHEM - Belangstellenden kunnen woensdag 17 en vrijdag 26 mei in buurthuis ’t Huukske aan de Mauritsstraat 22 in Arnhem aan de slag met bibliodrama. Bibliodrama is een bijzondere manier van spelen met een (bijbel)verhaal. De deelnemers lezen een verhaal en ieder kiest daaruit een rol die bij hem of haar past, of juist vragen oproept. In die rol  ontmoeten de deelnemers elkaar. Hierdoor leer je nieuwe kanten van het verhaal en van jezelf kennen. Aanvang 19.30 uur met koffie/thee, bibliodrama van 19.45 tot 22.00 uur. Deelname 15,00 euro per keer. Aanmelden: marielouisevroemen@telfort.nl

Anders omgaan met slapeloosheid

ARNHEM - Heb je last van slapeloosheid of onrustige nachten en ben je nog onvoldoende geholpen met de gangbare slaapadviezen? In de workshop 'de Zachte kracht van de Nacht' ga je op een lichte manier in dialoog met wat je wakker houdt.

"Daarnaast leer je in de nacht en overdag je energie in balans brengen zodat je minder last hebt van je vermoeidheid. Je nachten worden rustiger en je dagen moeitelozer", aldus coach en ervaringsdeskundige Germa de Jong. Zij verzorgt de workshop op 14 mei en 25 juni in buurthuis 't Huukske in Arnhem. Info en opgave: www.sprinkeling.nl




Germa de Jong.