Op de filmset van Blackmail.
Op de filmset van Blackmail. Foto:

Hitchcock-klassieker Blackmail met livemuziek

ARNHEM - In Focus Filmtheater in Arnhem geniet je zondag 7 mei van de suspenseklassieker Blackmail - dé doorbraakfilm van Hitchcock - met livemuziek door het James Whale Orchestra en het Utrechtse Postland Ensemble. 

In de stijl van klassieke Hitchcock-films als Vertigo en Psycho combineert de nieuwe soundtrack live solisten met een uniek virtueel orkest om de illusie van een groot filmorkest te creëren. Een unieke ervaring, eenmalig in Focus! Aanvang 16.30 uur.

Over de film

Blackmail: een blondine, een gruwelijke moord, een charmante schurk, een achtervolging door het British Museum, slimme plotwendingen, bedrog… en natuurlijk de meesterfilmer zelf in een van zijn gevierde cameo-rollen. Hitchcocks doorbraakfilm Blackmail bevat alle essentiële ingrediënten van zijn meest gevierde films.


AMZAF Young Toptalent Festival

ARNHEM - Op zaterdag 1 juli vindt het 10e AMZAF Young Toptalent Festival plaats op een unieke locatie namelijk het Bio Vakantieoord in Arnhem. Op zes stages treden veel jonge talenten op het gebied van podiumkunsten op. Denk aan Pop/Jazz, Dans, Woordkunst, Klassiek, Theater en Singersongwriters. Door de bijzondere locatie zijn alle podia onbeperkt toegankelijk.

Er is een foodcourt aanwezig. Aanvang 17.00 uur. Voor line up en kaarten: www.AMZAF.nl

Muzikale lezing over Hildegard von Bingen

ARNHEM - Op uitnodiging van Theosofische Vereniging loge Arnhem verzorgt Aimée Doudart de la Gré maandag 8 mei een muzikale lezing over het leven en de bezieling van Hildegard von Bingen, een bijzondere vrouw uit de 13e eeuw die voor Aimée de belichaming is van de homo universalis, avant la lettre. 

Hildegard von Bingen: abdis, componist, schrijver, onderzoeker, geneeskundige, filosofe en mystica. U hoort en ziet momenten uit de buitengewone levensloop en unieke zienswijze van een vrouw die liefde, wijsheid en schoonheid zichtbaar wilde maken. In woord, door haar kleurrijke visioenen, maar bovenal in muziek die, volgens Hildegard, het begrip van woorden verdiept en de eigen harmonie versterkt. De lezing is maandag 8 mei in Rozet aan de Kortestraat 16 in Arnhem. Aanvang 20.00 uur. Entree 10,00 euro. Studenten, 65+ en Gelrepas 7,50 euro. Leden Theosofische Vereniging loge Arnhem gratis. Info: www.theosofiearnhem.nl.

Moederdagbrunch in De Plint

ARNHEM - Speciaal voor moeders is er zaterdag 13 mei een Moederdagbrunch. De gratis brunch wordt aangeboden in De Plint aan het Brandenburgseplein 471 in Arnhem tussen 11.00 en 14.00 uur. 

"Wij verwennen alle moeders van Immerloo; moeder, verzorger, oma of geliefde dit jaar met een luxe brunchbuffet. Tijdens de brunch serveren we sappen en frisdranken en heeft u de keuze uit een uitgebreid assortiment aan broodjes en beleg", aldus organisatoren Wijkbeheergroep Immerloo, Stichting Naast Jullie en De Plint. Wilt u deelnemen graag aanmelden vóór 10 mei via tel. 06 - 1414 1592.

Adverteren

ARNHEM - Arnhemse Koerier is het perfecte medium om jouw advertentie onder de aandacht te brengen in je directe omgeving. Je bereikt met de huis-aan-huiskrant een brede doelgroep. Bel voor meer informatie naar Arthur Tholense, 06-48019634 of 0481-200002 of mail arthur@starterspers.nl.