Collectief GAT.
Collectief GAT. Foto: Justine Buijserd

Tweede De Leeuw Festival

ARNHEM - Zes jonge en talentvolle Arnhemse theatermakers nemen deel aan de tweede editie van De Leeuw Festival. De voorstellingen zijn op donderdag 11, vrijdag 12 en zaterdag 13 mei in Theater de Leeuw in Arnhem. Met Britt van Tooren, Edo Stolk, Collectief GAT (Tessa Kraijer, Annemiek van Hove en Ginette Puylaert) en Matthijs Wagenaar. 

Ontwikkeling en creativiteit staan centraal tijdens De Leeuw Festival, dat voor en door talentvolle jonge makers opgezet is. "Wij willen niets liever dan de ambitie van nieuwe, jonge en enthousiaste artiesten stimuleren en een toegankelijke werkomgeving creëren waar ontwikkeling in het middelpunt staat. En dit is allemaal mogelijk gemaakt onder het veilige dak van Theater de Leeuw!" 

"Wil je ook weten wat de toekomst van theater op de planken gaat brengen? Kom langs", aldus de organisatie. Entree 15 euro. 

Meer informatie en aanvangstijden: www.theaterdeleeuw.nl.


Concert Poolsinger & friends

OOSTERBEEK - Poolsinger & friends spelen zondag 7 mei in de concertzaal Oosterbeek aan Rozensteeg 3 in Oosterbeek diamantjes uit de rijke popmuziek. Denk aan melodieuze en herkenbare popsongs van onder meer Lou Reed, Travelling Wilburys, Tom Petty, David Bowie, Cchris Rea, Procol Harum, Neil Young, Paul McCartney, America & The Doors.

De band bestaat uit 'coryfeeën' uit de Arnhemse popscene: George van Heeteringen (drums), Jan Klop (bas), Gert Elferink (keyboards), Geert Scheijgrond (lead gitaar) en Marjo Schenk (zang en gitaar). De muziekmiddag is van 15.00 tot 18.00 uur, zaal open vanaf 14.30 uur. Entree 10 euro. Kaarten te bestellen via de agenda op website concertzaal-oosterbeek.nl of contant te koop aan de zaal.

De Romantiek 

VELP - Muziekhistoricus Joop van Velzen heeft een lezingencyclus voorbereid over de ‘nationale scholen’ uit de negentiende-eeuwse Romantiek. Dinsdag 9 mei in de Oude Jan aan de Kerkstraat 56 in Velp de tweede lezing over de negentiende-eeuwse Romantiek in Spanje en Portugal. Van 14.00 tot 16.30 uur. Entree 20,00 euro.

Wat kenmerkt de Romantiek op het Iberisch schiereiland, en vooral: hoe klinkt de muziek? De componisten die Van Velzen bespreekt en laat horen zijn: Albeniz, de Falla, Ascot, Granados, Zubeldia, Rodrigo, Zegers, Tarrega, Carreno, Ozaita.  Daarbij gaat hij in op: structuur en opbouw, de plaats van het werk in het oeuvre van de componist en diens plaats in de muziekgeschiedenis. Meer info en aanmelden: www.eenpassievoorboeken.nl/activiteiten

Buurtkastje 
Malburgen

ARNHEM - Er staat sinds vrijdag 28 april een buurtkastje in de Graslaan in Arnhem bij portiek 29-31. Voor iedereen die even krap bij kas zit en een extraatje heel goed kan gebruiken. Het buurtkastje is gevuld met levensmiddelen en toiletartikelen. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding