Basketbalclinic van Rens van Breenen.
Basketbalclinic van Rens van Breenen. Foto: Martijn Spithoven

Topsporters geven clinics in Presikhaaf

Algemeen

ARNHEM - Zeven weken lang heeft een groep kinderen van de Werfschool en de Parkschool in Presikhaaf deelgenomen aan clinics van topsporters. Tijdens de lessen, die onderdeel waren van de rijke schooldag, hebben de kinderen allerlei sporten kunnen ontdekken. Sporten waar ze niet altijd mee in aanraking komen.

Door: Petra de Kramer – Sportbedrijf Arnhem

De clinics zijn ontstaan vanuit een samenwerking tussen Sportbedrijf Arnhem, Topsport Gelderland en Presikhaaf University. Abdellatif el Malki (PU) en Martijn Spithoven (SBA/TG) zorgden er samen voor dat organisatie van de grond kwam.

Elke week stond er een andere sport centraal. Tennis, krachttraining, basketbal, atletiek, judo, handbal en zwemmen kwamen aan bod. Elke clinic bestond steeds uit een korte presentatie over het leven van de topsporter en daarna een actieve les op het Cruyff Court. 

Faye Hensen, judoka van BUSHi Arnhem en tevens actief op Papendal, verzorgde een van de clinics. “Niet alleen de kinderen leren iets van de lessen, ook de topsporters doen ervaring op. Door het geven van dit soort lessen leer ik met een zelfverzekerde houding voor groepen te gaan staan, wat mij in de sport ook weer kan helpen.”

En is er eigenlijk nog wat talent ontdekt in Presikhaaf? Faye was in ieder geval onder de indruk. “Wat op viel was dat de kinderen motorisch erg vaardig waren. Blijkbaar zit nog niet alle jeugd geplakt achter een schermpje. De kinderen deden ook erg fanatiek mee met de les!”

Dat de kinderen fanatiek waren kon Judah, sportdocent van Presikhaaf University, wel bevestigen. “De kinderen waren super enthousiast en zaten vol energie. De energie konden ze lekker kwijt tijdens de clinics. Ze hebben enorm veel plezier gehad.”

Meer informatie

De topsporters zijn onderdeel van het project ‘Toppers bij jou op School’. Deze sporters zijn ook inzetbaar binnen het onderwijs of andere activiteiten. Meer info over: topsportgelderland.nl/toppers-bij-jou-op-school.