Creatief aan de slag met thema Vrijheid. (Foto: Theo Peeters)
Creatief aan de slag met thema Vrijheid. (Foto: Theo Peeters) Foto:

Meiprogramma van Vrijheidsmuseum

GROESBEEK - Op 5 mei wordt in en om het Vrijheidsmuseum aan de Wylerbaan 4 in Groesbeek stilgestaan bij 78 jaar Bevrijding.

Van 10.00 tot 16.00 uur is er een feestelijk programma met open rondleidingen (ook speciaal voor kinderen) langs de highlights in de vaste expositie; opa’s en oma’s vertellen verhalen uit oorlogstijd aan nieuwsgierige kinderen en Grateful Generation Tours rijdt je rond in een authentieke Willy’s Jeep uit 1942 (11 euro).

Verder live muziek van verschillende artiesten, een markt met hapjes en drankjes, stoepkrijt tekeningen maken over vrijheid en kinderen worden geschminkt in alle kleuren van de regenboog.

Entree festival en museum: 7,50 euro (3,00 voor kinderen t/m 17 jaar, t/m 6 jaar gratis). Museumkaart is geldig. Overige kortingen/acties zijn die dag niet geldig, korting op korting is niet mogelijk.

Op woensdag 3 mei wordt de Anne Frank middag weer georganiseerd en kunnen kinderen aan de hand van verschillende thema's de geschiedenis van Anne Frank en de Tweede Wereldoorlog leren kennen. Reserveren is noodzakelijk.
Op zondag 21 mei staat het museum stil bij de vervolging van de Sinti en de Roma tijdens WO2. Naast een vertoning van de film ‘Requiem voor Auschwitz' is er een randprogramma met sprekers en muziek. Reserveren is noodzakelijk.

Kijk voor meer informatie op de website www.vrijheidsmuseum.nl.


Informatie: 024-3974404 of per mail naar welkom@vrijheidsmuseum.nl;