Samen hardlopen over de hei. (Foto: Albert Stoter)
Samen hardlopen over de hei. (Foto: Albert Stoter) Foto: Albert Stoter

ARNHEM - Loopgroep Warnsborn start met twee cursussen: één voor beginners en een krachttraining voor duursporters.

Op maandag 1 mei begon een dubbeltraining voor duursporters: Core-stability en intervaltraining. Uniek in Nederland: twee trainingen in één. Krachttraining speciaal voor duursporters met aansluitend een hardlooptraining. Met oefeningen van de Verheulmethode en Pilates werk je aan je kracht, controle en evenwicht. Een soort Bootcamp maar dan verfijnder en speciaal gericht op duursporters. Core-stability is onmisbaar als je sneller wilt lopen en aan blessurepreventie wilt doen. De hardlooptraining is een souplesse interval training volgens de methode Verheul.

Deze training is voor zowel beginners met een goede basisconditie als voor gevorderde lopers geschikt. Bij beginners wordt het aantal intervallen in aantal en afstand geleidelijk opgevoerd.  De cursus startte op 1 mei en duurt 10 weken. Verzamelen op het 8oo meter rondje achter Hotel Warnsborn van de Oranjerie van Landgoed Warnsborn. De training begint om 19.00 uur en duurt twee uur.

Hardlopen

Op woensdag 10 en zaterdag 13 mei begint de zomercursus hardlopen voor beginners. Een goed moment om te starten als je in september meewilt doen aan de Airborne Freedom Run (de vroegere  Bridge to Bridge) of de Posbankloop. 

De cursussen duren 10 weken en men krijgt voor de hele periode een weekschema met alle trainingen. Men kan kiezen uit één van beide dagen of op beide dagen komen lopen. Na de 10 weken is er een vervolgcursus die de lopers verder klaar maakt voor de Freedom Run en de Posbankloop. De loopcursussen starten op woensdag 10 mei (19.30 - 21.00 uur) en zaterdag 13 mei (08.30 - 09.50 uur). De start is op de parkeerplaats van de Oranjerie van Landgoed Warnsborn.  

Voor meer informatie en aanmelding voor beide cursussen: Albert Stoter, tel. (06) 54635988 of kijk op www.loopgroepwarnsborn.nl.


Afbeelding