NXT GEN: dagje festivallen en tegelijkertijd kennismaken met de wereld van techniek

ARNHEM - Hoe hard moet je fietsen om een warme douche te krijgen? Wat zijn superkrachtbronnen? En hoe ziet een warmtepomp er eigenlijk uit vanbinnen? Kom naar Installatiefestival NXT GEN in Arnhem en je ontdekt hoe leuk techniek nu écht is.

Techniek ingewikkeld? Saai? Alleen voor jongens? Nee joh! Tijdens Installatiefestival NXT GEN kom je erachter wat techniek voor jou doet. Samen met zo’n zestig fabrikanten neemt Wasco je mee in de wereld van installatietechniek.

Wasco is een groothandel voor installateurs. Zonnepanelen, warmtepompen, cv-ketels, het ligt in de magazijnen in Apeldoorn en Twello. Bedrijven die deze spullen leveren aan Wasco staan tijdens NXT GEN allemaal bij elkaar op het festivalterrein. Dat geeft jou de kans te leren zoals je dat nooit eerder deed. Hoezo stilzitten en luisteren naar je leraar? Veel leuker om zelf een mini-raceauto te bouwen en de strijd met je vrienden aan te gaan. Of speel Twister op een klimwand. En daarna kun je even bijkomen met een hapje en een drankje. 

Xander Hagens, commercieel directeur van Wasco: “Wij dachten: een vakbeurs zoals altijd, met stands, dat is wel heel saai. Dat kan anders! Gelukkig dachten onze leveranciers er net zo over. Iedereen kwam met verrassende ideeën. Samen zetten we nu het allereerste installatiefestival van Nederland neer. Ga er maar vanuit dat je echt leuke dingen gaat doen. Techniek is geweldig en dat snapt iedereen na een bezoekje. NXT GEN is echt een experience. Een dagje festivallen en tegelijkertijd kennismaken met techniek.”

Installatiefestival NXT GEN is op 12 mei van 10.00 tot 14.00 uur op het evenemententerrein van Papendal in Arnhem. Tickets en parkeren gratis. "Meld jouw klas of groep online aan via www.wasco.nl/scholen en je krijgt een mail met alle informatie over bijvoorbeeld activiteiten, parkeren, openingstijden en meer."


NXT GEN vindt plaats op het evenemententerrein van Papendal, Papendallaan 9, Arnhem.