Een skicoach geeft aanwijzingen.
Een skicoach geeft aanwijzingen. Foto:

Indoor Ski Arnhem is op zoek naar skicoaches

Algemeen

ARNHEM - Al tien jaar biedt sportcomplex De Grote Koppel onderdak aan Indoor Ski Arnhem. “We zijn begonnen in 2013. De gemeente Arnhem had toen net besloten om het skiën af te stoten. Mijn dochter Mandy studeerde en was een van de skileraren die dreigde zonder werk te komen zitten. Wij vonden het zonde dat de mogelijkheid om te skiën in Arnhem zou verdwijnen. Temeer omdat we een mooie locatie hebben, niet ergens weggestopt op een troosteloos industrieterrein. Dus mijn dochter, mijn vrouw Sylvia en ik waren er snel over eens: we nemen Indoor Ski Arnhem over.”

Door Marcel Witlox

Aan het woord is André Oudendag: “Het was in het begin flink aanpoten. We moesten natuurlijk op zoek naar skileraren én klanten duidelijk maken dat wij het stokje gingen overnemen van de gemeente Arnhem. Maar dat is goed gelukt! We hebben in de loop van de jaren veel geïnvesteerd in onze skischool en mochten in 2022 bij de uitreiking van de Gouden Skischoen een fraaie trofee in ontvangst nemen. Daarmee zijn we één van de beste skischolen van Nederland.” 

Fors gegroeid

“In die tien jaar zijn we fors gegroeid. Niet wat betreft het aantal banen maar wel wat betreft de kwaliteit van onze trainingen en personeel. We werken met de beste materialen en hebben onlangs de banen geheel vernieuwd. We stellen hoge eisen aan onze skicoaches en daarom verzorgen we een volledige interne opleiding. Hierbij wordt veel aandacht besteed aan bijvoorbeeld didactiek, eigen vaardigheid en EHBO. Ben je al in het bezit van een skileraren diploma dan is dat een pré. De volledige meerdaagse opleiding wordt kosteloos door ons aangeboden.” 

Bewegende skibanen

Indoor Ski Arnhem beschikt over twee moderne, bewegende skibanen. Deze zijn het best vergelijkbaar met een grote lopende band, waarvan de hellingshoek en snelheid traploos regelbaar zijn. Hierdoor kun je zelf bepalen hoe snel je ‘de berg’ afgaat. Maar hoe hard het ook gaat, je blijft steeds op dezelfde plek, terwijl de baan beweegt.

Per baan kunnen maximaal vier personen training volgen. Voor mensen die willen leren skiën, de sport ‘willen bijhouden’ of zich technisch verder willen ontwikkelen. Onder de leerlingen bevinden zich ook wedstrijdskiërs. 

“Onze jongste leerling is een jongetje van twee jaar. Hij kan bij wijze van spreken eerder skiën dat ‘papa’ zeggen. De oudste leerling is 83 jaar. Zij is nog steeds regelmatig op de baan te vinden. Hoe mooi is dat.” 

Zonder angst op de latten  

De Arnhemse skischool heeft in samenwerking met twee psychologen zelf een programma ontwikkeld voor mensen die angstig op de ski’s staan. “Middels deze zogeheten angstreductie-cursus zorgen wij ervoor dat ook mensen met wat angst in hun lijf uiteindelijk plezier beleven aan het skiën. We krijgen heel veel mooie reacties. Skiplezier staat bij ons hoog in het vaandel. Of je nu een blauwe of zwarte piste afdaalt: het gaat ons niet om de kleur maar om het plezier. Een uniek programma, geen wonder dus dat mensen uit heel Nederland en daarbuiten ons weten te vinden.”

“Ook mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking zijn bij ons meer dan welkom. Zo hebben we een aparte zit-ski en hebben we een blinde man en mensen met down onder onze klanten.”

“Onze droom over 10 jaar? Dat we heel veel mensen veel skiplezier hebben bezorgd. Want daar doen we het voor: mensen zien ontwikkelen en ons skiplezier delen met en overbrengen op anderen.”

Skicoaches gezocht

Indoor Ski Arnhem is op zoek naar nieuwe skicoaches. “Je hebt een passie voor skiën, kan natuurlijk zelf goed skiën én weet het plezier van skiën over te brengen en een stuk beleving mee te geven. Onze motto is niet voor niets ‘Plezier in de sneeuw’. En hij of zij moet deskundig kunnen adviseren over bijvoorbeeld materiaal, houding en techniek. Een internationaal skidiploma is een pré. De coach volgt onze interne opleiding en er zijn genoeg doorgroeimogelijkheden, prima salariëring en secundaire arbeidsvoorwaarden.”

Meer informatie

Is skiën je passie en wil je dat graag overbrengen op andere wintersporters of wil je meer weten, stuur dan een mail naar info@indoorskiarnhem.nl of bel met André tel. 06-82839495.

Afbeelding
Afbeelding