Een vrijwilliger staat een gezin bij met raad en daad.
Een vrijwilliger staat een gezin bij met raad en daad. Foto: Anneke Hymmen

Vrijwilligerswerk bij Home-Start

Algemeen

ARNHEM - Wilt u gezinnen een steuntje in de rug geven? Word dan vrijwilliger bij Home-Start.

Als Home-Start vrijwilliger biedt u ondersteuning aan ouders die dat nodig hebben. Gezinnen geven zelf aan welke ondersteuningsvraag ze hebben. Vragen kunnen zijn: hulp bij overbelasting, moeilijkheden met kinderen, weinig sociale contacten of problemen met de Nederlandse taal. Als vrijwilliger gaat u wekelijks bij het gezin op bezoek. 

Training

Vrijwilligers krijgen een gedegen training van vijf dagdelen. Er wordt door Home-Start aandacht besteed aan onder meer opvoedproblemen, normen en waarden, communicatie en grenzen stellen. 

Home-Start bekijkt welk gezin er bij u past en vervolgens is er een kennismakingsgesprek. Als u en het gezin een klik hebben, kunt u aan de slag. Na maximaal een jaar stopt het vrijwilligerswerk in dit gezin en kunt u kennismaken met een nieuw gezin. U wordt in uw werk begeleid door de Home-Startcoördinator. Tevens vinden er regelmatig themabijeenkomsten voor de vrijwilligers plaats en vergoeden we uw reiskosten. 

Je moet een luisterend oor kunnen bieden, empathisch vermogen hebben, opvoedervaring, een reflecterend vermogen, maar zeker ook humor en een positieve instelling. Aanmelden en meer informatie via Sakine Akdag, tel. 06-15217964 of s.akdag@rijnstad.nl

Informatie over andere vrijwilligersvacatures: www.vrijwilligerscentralearnhem.nl