Burgemeester Marcouch bij de afsluiting van het project 'Voices of Tolerance Arnhem'.
Burgemeester Marcouch bij de afsluiting van het project 'Voices of Tolerance Arnhem'. Foto: Koos Walda

Afsluiting Arnhemse editie ‘Voices of Tolerance’

Algemeen

VELP/ARNHEM - Het Titus Brandsma College in Velp organiseert dit jaar - samen met Museum Ons’ Lieve Heer op Solder in Amsterdam en Stichting Playing for Success Arnhem - de Arnhemse editie van het project ‘Voices of Tolerance’. Met dit project zet de school zich in om met leerlingen van mavo 3 in gesprek te gaan over de onderwerpen identiteit, vrijheid en tolerantie in de huidige samenleving.

De afsluiting van het project vond onlangs plaats in GelreDome Arnhem. Leerlingen gingen in gesprek met de Arnhemse burgemeester Marcouch, ex-voetballer en jeugdwerker M.Kolf en wethouder Onderwijs en Jeugdbeleid Nermina Kundic. 

“Fijn dat alle gastsprekers aangeven dat je jezelf moet kunnen zijn én blijven”, zei Zaar, leerling van het Titus Brandsma College, tijdens de afsluiting van het project.

Het project ‘Voices of Tolerance Arnhem’ begon in februari met een rondleiding door GelreDome. Tijdens die rondleiding werden gesprekken geïnitieerd over het leven van de leerlingen zelf. Het project ging verder met workshops van een rapper en fotograaf. Leerlingen gingen aan de slag met een creatieve uiting rond de thema’s tolerantie en identiteit.

Ontmoetingen  

Het project ‘Voices of Tolerance’ stimuleert ontmoetingen en heeft als doel leerlingen bewust te maken van het feit dat zij onderdeel zijn van een diverse en democratische maatschappij waarin ook hún stem geldt en waarin zij zelf kunnen bijdragen aan een tolerantere samenleving. Over het belang van dit project zei Mitch, leerling van het Titus Brandsma College, “Laat niemand je vertellen wat je wel of niet kan.”

Het Titus Brandsma College in Velp is een UNESCO-school en met dit project werken zij aan wereldburgerschap.

Leerlingen in gesprek met Melvin Kolf
leerlingen in gesprek met Burgemeester Marcouch