Een partijtje Walking Football.
Een partijtje Walking Football. Foto:

Zestigplussers blijven in beweging met Walking Football en Fithockey

Algemeen

ARNHEM - A.S.V. Zuid Arnhem, HCM Arnhem en SWOA slaan de handen ineen en houden vrijdag 12 mei een open dag  op Sportpark Elderveld aan de Drielsedijk in Arnhem. Belangstellenden kunnen dan kennismaken met Walking Football en Fithockey. Dus neem je sportspullen mee. Opening tussen 11.00 en 11.30 uur. Er zijn clinics van 11.30 tot 13.00 uur. Deelname gratis.

“Je bent zo jong als je jezelf voelt en je bent nooit te oud om te leren. Dat zijn de basisprincipes van Walking Football en Fithockey. Een nieuwe vorm van sport voor 60-plussers (mannen en vrouwen) om vitaal en sociaal betrokken te blijven”, aldus de initiatiefnemers.

Beide vormen van sport worden beoefend op het hockeyveld van HCM, twee maal in de week van 10.00 tot 12.00 uur. Steeds beginnend in de kantine van ASV Zuid Arnhem met een kopje koffie/thee. “Iedere oudere kan het leren en het materiaal is veilig. Voor beide spelvormen geldt: klein veld, klein groepje van in principe 6x6 en klein doeltje. Hardlopen en lichaamscontact zijn verboden en de bal wordt niet hoger dan heuphoogte gespeeld.”

“Elke vorm van bewegen is goed. En door hun deelname aan Walking Footbal of Fithockey blijven ook 60-plussers sociaal en maatschappelijk betrokken. We willen ouderen uit hun isolement halen en zorgen dat ze vriendschappen sluiten. En als ze zin hebben kunnen ze iets voor de stichting of vereniging betekenen.” 

Begin september start (of eerder bij voldoende animo) Walking Football en Fithockey.

Afbeelding