Opperste concentratie.
Opperste concentratie. Foto: eigen foto De Toren

Schaakvereniging De Toren zoekt leden

Algemeen

ARNHEM  - “Schaken is misschien niet direct de eerste sport waar je aan denkt om te beoefenen. In lang niet ieder huis is meer een schaakbord aanwezig zoals vroeger. En als er wel een schaakbord is, dan ligt het meestal ergens te verpieteren in een ladekast of op zolder. Doodzonde, schaken is namelijk een machtig mooie sport”, aldus Schaakverenging De Toren in Arnhem-Zuid. 

“Een denksport waar tactiek, vooruitdenken, inlevingsvermogen en soms ook bluf nodig is om je tegenstander te verslaan. Bovendien leer je veel van dit spel, met name ook vaardigheden die je in het dagelijkse leven goed van pas komen. Als je eenmaal besmet bent met het schaakvirus, is er geen houden meer aan.” 

De vereniging is nu op zoek naar ‘huis, tuin en keuken schakers’, jong en ouder, die het leuk vinden om op de maandagavond hun hersenen te kraken. Maar ook mensen die het schaken juist willen leren én oud clubleden zijn welkom.

“We hebben als vereniging heel wat te bieden. Natuurlijk schaakles. Om het plezier en de kennis te bevorderen middels de schaakanalyse, om van je fouten te leren en mogelijk andere keuzes te kunnen maken en dus om beter te worden. Verder hebben we een interne schaakcompetitie. Iedere maandagavond is er de mogelijkheid om een partij schaak te spelen tegen een ongeveer gelijkwaardige tegenstander. En mensen die af en toe eens willen spelen, kunnen op de maandagavond binnenlopen en meedoen.”

‘Als je eenmaal besmet bent met het schaakvirus, is er geen houden meer aan’

“En we nemen deel aan de externe competitie bij de SOS, de gezamenlijke Oostelijke Schaakbonden. Hierbij maak je onderdeel uit van een team van De Toren en speel je één keer in de maand (van oktober tot en met april) tegen een team van een andere  schaakvereniging.”

Verder vermeldt het programma Schaaksimultaan (ieder jaar met Jan Timman); 10 to 10 (vriendschappelijke wedstrijden tegen tien tegenstanders van een andere vereniging), evenementen (zoals schaken op de rivier zaterdag 15 juni ‘Chess on the River’) en Zomerschaak. 

“We zijn als vereniging ook maatschappelijk betrokken en geven iedere dinsdagavond schaakles in de  ’Blue band bajes’.” 

Belangstelling of wilt u meer informatie? Stuur een emailbericht naar voorzitter@schaakverenigingdetoren.nl

Schaaksimultaan.