Start nieuwbouwproject KlasseWonen

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - In de Arnhemse wijk Schuytgraaf wordt woensdag 26 april gestart met de bouw van twaalf nieuwe huurwoningen. De woningen worden verhuurd aan leden van vereniging KlasseWonen. Deze vereniging is opgericht door en voor volwassenen met autisme die zelfstandig kunnen en willen wonen met elkaar. 

KlasseWonen is vanaf het allereerste begin bij het woonproject betrokken. Bij het ontwerp is extra goed gelet op geluidsisolatie en woningisolatie om overprikkeling te voorkomen. Het gaat daarbij om zaken als triple glas, een ankerloze spouw tussen de woningen en het gebruik van duurzame isolatiematerialen.

Het woonproject wordt gerealiseerd door woningcorporatie Volkshuisvesting uit Arnhem. De gemeente Arnhem verkocht de grond aan de corporatie voor de bouw van deze woningen. Ook de provincie Gelderland leverde een bijdrage door het verstrekken van een subsidie voor de procesbegeleiding van de leden van vereniging KlasseWonen. Gedeputeerde Peter Kerris is enthousiast: “Met KlasseWonen versnellen we de woningbouw in Arnhem en geven we mensen met autisme de kans om hun woondroom werkelijkheid te maken.”

Het woonproject krijgt de uitstraling van een boerenerf. De twaalf laagbouwwoningen grenzen allemaal aan de binnentuin. Er zijn hoge eisen gesteld aan het ontwerp, om te zorgen dat het project qua uitstraling past in de wijk. Ook ecologie speelt een grote rol. De woningen worden gebouwd door Groenhart Houtskeletbouw. Ze worden onder andere voorzien van balansventilatie, lage temperatuurverwarming en zonnepanelen.