Phillip Cocu (rechts) terug van weggeweest. Op de foto met Erwin van Veldhuizen.
Phillip Cocu (rechts) terug van weggeweest. Op de foto met Erwin van Veldhuizen. Foto: Erwin van Veldhuizen

Phillip Cocu teruggekeerd bij Vitesse

Algemeen

ARNHEM - Na een afwezigheid van twee weken is Phillip Cocu teruggekeerd bij Vitesse. De 52-jarige hoofdtrainer kreeg te maken met een acute blindedarmontsteking en een gecompliceerd herstel daarvan, maar heeft zijn werkzaamheden donderdag weer opgepakt.

Cocu onderging op vrijdag 7 april een blindedarmoperatie. De coach mocht niet veel later weer naar huis, maar wegens complicaties moest hij een dag na thuiskomst toch weer voor behandeling en observatie worden opgenomen. Afgelopen zondag werd Cocu opnieuw ontslagen uit het ziekenhuis, waarop hij thuis verder herstelde. Donderdag verscheen de keuzeheer weer voor het eerst op het trainingsveld op Papendal. En werd ‘gesnapt’ door fotograaf Erwin van Veldhuizen. 

Tijdens zijn absentie onderhield Cocu nauw contact met zijn staf, waaronder rond de gewonnen wedstrijden tegen Go Ahead Eagles (2-0) en NEC (1-4). Assistent-trainer Chris van der Weerden nam bij deze duels de honneurs waar. Komende zaterdag zal Cocu zijn rentree maken op de bank, bij het thuisduel met Excelsior Rotterdam (aftrap 21.00 uur).