Wandelend of hardlopend de paarse route volgen. (Foto: Dafne van der Meer)
Wandelend of hardlopend de paarse route volgen. (Foto: Dafne van der Meer) Foto: Dafne van der Meer

Volg de paarse pijlen in Sonsbeekpark

ARNHEM - Elke zaterdag om 9.00 uur hardlopen of wandelen, altijd een vaste route van 5 km in Sonsbeekpark en altijd gratis. Deze ingrediënten horen bij Sonsbeek Parkrun. Tot voor kort moest de route elke zaterdag opnieuw uitgezet worden met pijlen voor de lopers en wandelaars. Dat is vanaf nu niet meer nodig. Sinds deze maand liggen er vaste punten in de grond vastgemaakt: Een rondje met een paarse pijl erop wijst de weg.

Kars Deutekom is vanuit Sportbedrijf Arnhem aangehaakt. Hij houdt zich bezig met sporten en bewegen in de openbare ruimte en legt uit dat dit meer voordelen biedt: “Het Sonsbeekpark is goed bereikbaar en erg geschikt voor diverse doelgroepen. Je hebt mooie zichtlijnen naar de stad, het is heuvelachtig en je hebt het hertenkamp. Het maakt de route interessant en afwisselend genoeg om hard te lopen en te wandelen.

De paarse route is 2,5 km lang. Nu de route vast in de grond verankerd is, kun je dus ook op andere momenten de route volgen. Het startpunt van de zaterdag-parkrun -zij lopen altijd 2 rondes van 2,5 km- is altijd bij de Zwanenbrug, maar je kunt natuurlijk op elk punt in het park starten. Het loopt over de verharde wegen in het park, ideaal dus ook voor mensen met kinderwagens, loopfietsjes of rollator.

In het verleden zijn er meer van dit soort grondpijlen geplaatst. Die zijn echter niet meer actueel. Wil je de nieuwe route lopen, volg dan gewoon de paarse pijlen en geniet van sportief bezig zijn in een mooie omgeving!

Wandelend of hardlopend de paarse route volgen. (Foto: Diego Yanuar)