Afbeelding
Foto:

Botenrace Rijkerswoerdse Plassen

ARNHEM - Arnhem krijgt weer een botenrace. Na een eerste succesvolle editie in Schuytgraaf is er nu de Botenrace Nieuw Zuid voor bewoners van Schuytgraaf, Elderveld, Rijkerswoerd, Kronenburg, Vredenburg, De Laar en Elden op de Rijkerswoerdse Plassen. Op zondag 30 april kunnen gezinnen en andere teams proberen een snelle tijd neer te zetten om met de beker naar huis te gaan.

De Botenrace Nieuw Zuid is een fantastisch nieuw evenement. Er zijn twee categorieën. Gezinnen met kinderen starten vanaf 12.00 uur. Vanaf 14.15 uur is er een open categorie voor bijvoorbeeld vriendenteams en teams vanuit verenigingen, straten of bedrijven. Sportbedrijf Arnhem neemt boten en zwemvesten mee. De teams varen eerst een kwalificatie. Daarna volgt de ultieme poging om de snelste tijd neer te zetten.

De start is ter hoogte van De Woerd aan de Rijkerswoerdsestraat. Deelname kost tien euro per team. Hiervoor krijgen de teams het gebruik van de boten en zwemvesten, een lekker drankje en een leuke herinnering. 

Dit evenement is mogelijk door een samenwerking met Teams Leefomgeving gemeente Arnhem.Aanmelden voor de botenrace op zondag 30 april kan via www.botenrace.nl.