Word jij Schuldhulpmaatje in Arnhem?

ARNHEM - Zoals bekend staat Arnhem helaas in de lijst van meest arme gemeenten in Nederland. Veel inwoners staan door beperkte financiën aan de zijlijn en doen amper of beperkt mee aan de samenleving. Dat is lang niet altijd nodig. Er zijn veel maatregelen bij de gemeente, maar veel inwoners kennen deze niet. Of willen bewust geen contact met de lokale gemeente. 

We weten ook dat veel inwoners pas vrij laat melden dat ze (oplopende) schulden hebben. Gelukkig wordt sneller dan in het verleden, door inflatie of de energielasten, hulp gezocht door inwoners. Via kerken, de SWOA, de voedselbank en andere partijen kunnen inwoners naar schuldhulpmaatje Arnhem worden verwezen.

Iedereen kent
mensen met schulden

Sinds afgelopen najaar bestaat Schuldhulpmaatje Arnhem. Via schuldhulpmaatje kan een vrijwillig maatje aan een inwoner of gezin in financiële nood worden gekoppeld. In Arnhem is de inschatting dat tussen de 25 tot 40 procent van de huishoudens financiële problemen heeft, in alle wijken in onze stad. 

Samen meebouwen
aan een inclusief Arnhem

"Wil je informatie over de activiteiten van een maatje? Heb je tijd om hiervoor vrijwillig een aantal uren per maand te besteden? Kom dan op dinsdag 25 april vrijblijvend langs om 20.00 uur (tot 22.00 uur). Locatie: kerkgebouw De Deur, Den Haagweg 1 in Arnhem Zuid.

Het bestuur van Schuldhulpmaatje + de coördinator wil je graag informeren over de mogelijkheden die jij hebt om 'maatje' te worden. Of misschien heb je interesse in de functie van coördinator. Vanuit de organisatie krijg je een degelijke opleiding waarin je leert hoe je mensen goed kunt begeleiden naar een zorgenvrije toekomst. Samen met je collega-maatjes ga je daarna op pad en help je elkaar om de hulp het beste te kunnen bieden.

Heb je interesse of vragen: Neem dan contact op met de secretaris jan.hutten@arnhem.schuldhulpmaatje.nl of coördinator/maatje: albertjan.bloemendal@arnhem.schuldhulpmaatje.nl."