Afbeelding

Graaf Ottoplein fleuriger met meer groen en kleur

Algemeen

ARNHEM -  Buurtbewoners hebben, met steun van de gemeente, Rozet en Liander, het Graaf Ottoplein in het Sonsbeekkwartier in een nieuw jasje gestoken. Het plein oogt nu vrolijker en fleuriger.

Begin dit jaar zijn de stoeptegels verwijderd en is er een fijne grindlaag aangebracht. Er zijn nu sierlijke borderranden met meer groen. Ook is het speeltuintje terug en zijn er betonnen zitblokken geplaatst. 

Straatkunstenaars

En afgelopen week hebben wijkbewoners, jong en oud, het energiehuisje vrolijk beschilderd onder begeleiding van de straatkunstenaars Krista Burger en Kenneth Letsoin.

Het Graaf Ottoplein, vernoemd naar graaf Otto van Gelre (1215-1271) die Arnhem stadsrechten verleende, dateert van circa 1900. De meeste huizen hebben een neorenaissance architectuur met variaties in het stucwerk. Tot 1944 reed er zelfs een tram (lijn 3). Het plein kende tot eind jaren negentig ook nog talloze winkels.

Op zaterdag 13 mei vindt hier ‘s ochtends weer de jaarlijkse plantjesmarkt plaats voor de wijkbewoners, georganiseerd door de Werkgroep Biodiversiteit Sint Marten Sonsbeek.