Steun voor 'Natuurbeelden'

OOSTERBEEK - Het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland heeft in het eerste kwartaal van 2023 voor 354.124 euro bijgedragen aan 95 projecten in de provincie Gelderland op het gebied van cultuur en natuur. 

Het is elk kwartaal mogelijk om een financiële bijdrage aan te vragen voor een project. De criteria waaraan een aanvraag moet voldoen, zijn te vinden op www.cultuurfonds.nl. 

Zo ontvangt boek- en kantoorboekhandel Meijer 2.500 euro voor de publicatie van het boek Natuurbeelden. Een mooie samenkomst van cultuur en natuur. In Natuurbeelden worden kleurrijke, bijna schilderachtige foto's van de weelderige natuur afgewisseld door monumentale zwart wit foto's van de kunstwerken in en rond het Oosterbeekse. Het boek wordt een verrassende wandeling langs kunst en natuurschatten. Vier inwoners van Oosterbeek staken - ieder vanuit hun eigen (kunst) discipline - hun koppen bij elkaar. Zij brengen beeld, natuur en historie samen. Het boek toont de schoonheid van de natuur én het werk van kunstenaars die zich door Oosterbeek hebben laten inspireren.