Welkom bij de jarige De Arnhemse Kinderboekwinkel
Welkom bij de jarige De Arnhemse Kinderboekwinkel Foto:

De Arnhemse Kinderboekwinkel 40 jaar

ARNHEM - De Arnhemse Kinderboekwinkel wordt zondag 23 april 40 jaar. En dat wordt gevierd met feestelijke activiteiten voor alle klanten en klantjes. Wie jarig is trakteert: iedereen die op zaterdag 22 of zondag 23 april een boek of speelgoed koopt bij De Arnhemse Kinderboekwinkel aan de Weverstraat 26 in Arnhem krijgt een leuke verrassing.

Tijdens het feestweekend (en in de meivakantie) kun je meedoen met een speurtocht in de Weverstraat. Haal een wedstrijdformulier in de winkel en speur mee. Er is een speurtocht voor kleine en een voor grotere kinderen. Iedereen die de goede oplossing vindt, krijgt een prijsje.

Zaterdag 22 april zit tussen 09.30 en 11.00 uur Merel klaar om samen met jou een feestbutton te knutselen Tussen 10.00 en 13.00 uur kun je je laten schminken. Verhalenverteller Rutger Smabers neemt je tussen 13.30 en 14.30 uur mee naar de mooiste en feestelijkste avonturen die hij kent. Illustratrice Lizelot (Lotje) Versteeg geeft tussen 14.30 en 16.00 uur een tekenworkshop. Deze workshop is voor kinderen vanaf vier jaar. Papa's, mama's, opa's en oma's mogen ook meedoen.
Zondag 23 april zorgt tussen 13.00 en 15.00 uur Clown Fleur voor een vrolijke noot, zeepbellen en een heleboel ballonnen. Alle klanten mogen tussen 14.30 en 16.30 uur samen met Merel een schatkistje komen versieren. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Vooraf reserveren voor deze activiteiten is niet nodig.



In vogelvlucht

Op 23 april 1983 openden Bart en Carole de Mooij een splinternieuwe Kinderboekwinkel in de Weverstraat in Arnhem. Dat was nog aan de overkant van de straat, op nummer 13. In 2003 verhuisde de winkel naar het huidige pand op nummer 26. Op 1 januari 2017 gingen Bart en Carole met pensioen en werd Ilse Bloemen de nieuwe eigenaar van De Arnhemse Kinderboekwinkel.

De afgelopen jaren werd het assortiment van de Kinderboekwinkel uitgebreid met speelgoed en (bord)spellen. De winkel kreeg een nieuwe winkelpui en een extra ruimte met boeken voor 13+ en Young Adults. Het kraanwagentje van Pluk van de Petteflet staat dagelijks voor de winkel geparkeerd.

En dan zijn er natuurlijk de vele activiteiten die De Arnhemse Kinderboekwinkel organiseert: leesbingo’s in de schoolvakanties, knutselactiviteiten, bezoek van schrijvers en illustratoren, voorleesochtenden, speurtochten in de Weverstraat en allerlei leuke activiteiten tijdens de Voorleesdagen en de Kinderboekenweek.

Afbeelding