Judith Herzberg over zestig jaar dichterschap

VELP - Dichteres Judith Herzberg is dinsdagavond 18 april te gast bij Boekhandel Jansen & de Feijter in Velp. Boekhandelaar en kenner van haar werk Walter Jansen interviewt haar over 60 jaar dichterschap. Aanvang 20.00 uur. Entree 15,00 euro.

Herzberg geeft met haar bezoek extra glans aan het jubileumjaar 2023 voor de boekhandel aan de Emmastraat in Velp. Want precies op 18 april 25 jaar geleden kwam ze er voor het eerst. Het gesprek over 60 jaar dichterschap vindt plaats in de intieme sfeer van de boekhandel. Er is ook gelegenheid om vragen te stellen. Verder worden enkele gedichten voordragen.

Concert 'De Stem van Water'

HUISSEN - In het driestromenland van Rijn, Waal en IJssel is water altijd dichtbij. Zichtbaar en onzichtbaar, in overvloed maar ook vaker als tekort. Projectkoor Gelderland staat met het repertoire in 'De Stem van Water' stil bij de diverse aspecten van water. 

Met werken van componisten uit alle windstreken, die zich lieten inspireren door de verbinding met natuur en landschap uit hun eigen omgeving. Onder leiding van Wolfgang Lange en samen met een aantal instrumentalisten geeft Projectkoor Gelderland op eigen wijze Stem aan Water. Hoofdwerken zijn The Miracle of Spring van Bob Chilcott en Plainscapes van Peteris Vasks naast werk van een viertal andere componisten.

Het optreden in het Dominicanenklooster aan Stadsdam 1 in Huissen is zaterdag 22 april om 20.15 uur en zondag 23 april om 15.30 uur. Kaarten 17,50 euro, bestellen via www.projectkoorgelderland.nl.

Dementie en 
levenseinde  

WESTERVOORT - Voor wie meer wil weten over hoe je bij dementie zelf regie kunt houden over het levenseinde, verzorgt de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) een bijeenkomst op dinsdag 18 april in Zalencentrum Wieleman aan Dorpstraat 11 in Westervoort. Iedereen is welkom, wel eerst inschrijven. Het programma start om 14.00 uur (inloop 13.30 uur) en duurt tot ongeveer 17.30 uur. Toegang gratis. Op het programma de korte docu 'Nu weet ik het nog' met nagesprek en de lezing 'Dementie en het levenseinde, nu weet u het nog'. Aanmelden via nvve.nl/westervoort of bel 020-6200690.