Esther Pelgrom.
Esther Pelgrom. Foto:

Optreden Esther Pelgrom

LATHUM - Zangeres en songwriter Esther Pelgrom treedt vrijdagavond 21 april op in de Lathumse kerk. Haar recente reiservaringen gaven een goede bodem voor nieuwe liedjes en samen met gitarist Marco Prins ging Esther verder op weg naar een muziekstijl die dicht bij haar ligt. Ze laat vooral eigen werk horen en samen met Marco zingt en fluit ze zich door de avond heen met haar eigen(wijze) persoonlijke verhalen als verbindende factor. Aanvang 20.00 uur. Entree 12,50 euro. Een plek reserveren kan via vrienden@kerklathum.nl. 

NK (Jeugd) Trail 

ARNHEM - Motorclub Arnhem (MCA) kondigt de terugkeer aan van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Trial en het Nederlands Kampioenschap Jeugd Trial op 30 april in Arnhem.

Trial is een motorsportdiscipline die draait om het beheersen en balanceren van de motorfiets op een parcours met obstakels en uitdagingen. Het doel is om de hindernissen te overwinnen zonder voet aan de grond te zetten. Het vereist veel vaardigheid, techniek en concentratie van de rijder. Er is ook een jeugdklasse waar jonge rijders hun vaardigheden kunnen laten zien en strijden voor de titel van Nederlands kampioen.

Plaats: Motorsportpark Gelderland Midden in Arnhem, aanvang 10.00 uur. Vrij entree. Meer informatie: www.motorclubarnhem.nl.

Filmconcert

OOSTERBEEK - Het Symfonisch Blaasorkest en het opleidingsorkest Da Capo van Koninklijke Harmonie Oosterbeek verzorgen zondag 16 april een gezamenlijk filmconcert. Het heeft plaats in de Concertzaal aan de Rozensteeg 3 in Oosterbeek. Aanvang 14.30 uur, zaal open om 14.00 uur.

Tijdens het filmconcert passeren veel bekende filmmelodieën de revue. Het publiek kan daarbij niet alleen luisteren naar de prachtige filmmuziek, maar ook kijken naar bijpassende beelden op een groot scherm. Entree 10,00 euro, tot en met 16 jaar en Vrienden KHO 5,00 euro. Kaarten te koop aan de deur of via www.harmonie-oosterbeek.nl/kaartverkoop

AMZAF Young TopTalent Festival

ARNHEM - Zaterdag 1 juli is het 10e AMZAF Young TopTalent Festival op een nieuwe locatie namelijk het Bio Vakantieoord in Arnhem. Op zes stages treden  vele jonge talenten op het gebied van podiumkunsten op. Door de unieke lokatie is het festivalterrein goed toegankelijk. Kaarten en info: www.amzaf.nl.

Natuurwandeling

ARNHEM - De stad is er niet alleen voor de mens. Ook veel dier- en plantensoorten gedijen goed in een stedelijke omgeving. Tijdens de natuurwandelingen op de zondagmiddagen 16 en 23 april gaan belangstellenden onder leiding van Frank Holweg op zoek naar de natuur om de hoek. De wandeling op 16 april gaat door het Sonsbeekkwartier, onder meer naar het voedselbos van Kweekland en die op 23 april door Sint Marten. Verzamelen zondag om 13.45 uur op het Hommelveldje (naast de Nieuwe Hommel, De Wiltstraat 6) en de wandeling start om 14.00 uur. Rond 16.00 uur is het gezelschap terug bij de Nieuwe Hommel en kan men napraten. Deelname gratis, aanmelden: info@degroenevos.nl. Vermeld je naam en de datum waarop je meedoet.

Adverteren

ARNHEM - Adverteerders bereiken met Arnhemse Koerier een brede doelgroep. Ontdek de mogelijkheden. Meer info (Arthur Tholense), tel. 06-48019634, 0481-200002 of arthur@starterspers.nl.