Projectkoor Festina Lente. (Foto: Jurgen van der Ent)
Projectkoor Festina Lente. (Foto: Jurgen van der Ent) Foto:

Concert The Western wind

ARNHEM - Projectkoor Festina Lente heeft afwisselend programma samengesteld rondom wind en water: The Western wind: Woelige Baren & Gevoelige Snaren. 

Met muziek van Taverner, Ireland, Elgar, Rutter, Whitacre, Wiliams en Andries van Rossum. Zoals Five riversongs voor gemengd koor en harmonium. Het hier en daar swingende stuk variërend van Rachmaninov tot James Bond beschrijft de reis van een vis in de rivier.

Zondag 16 april in de Nieuwe Kerk aan Roosendaalseweg 505 in Arnhem. Aanvang 16.00 uur. 

Voorverkoop 15 euro, aan de kerk 17,50 euro, CJP, tot 18 jaar, studenten 10 euro en tot 12 jaar gratis toegang. Kaarten reserveren via: www.projectkoorfestinalente.nl.


Kunstroute 
Focus á Locus

ARNHEM - Het buurtinitiatief Focus á Locus verzorgt zaterdag 22 en zondag 23 april voor de 7e keer een kunstroute in de wijken Kronenburg, Holthuizen, Vredenburg en Rijkerswoerd. Een cultureel evenement door en voor bewoners op 25 locaties. Zo'n 35 kunstenaars presenteren hun werk thuis of in een andere ruimte. Er is veel te zien: schilderijen, beeldhouwwerk, keramiek, foto’s en meer.

Naast kennismaken met de kunstenaars en hun werk kan iedereen genieten van een aantal muziekoptredens en er zijn workshops voor kinderen, jongeren en volwassenen. Ook is er weer een kunst- en architectuurfietstocht door Rijkerswoerd. Je kunt op beide dagen op alle locaties terecht van 12.00 tot 17.00 uur (tenzij anders aangegeven). Kijk voor nadere informatie op www.focusalocus.nl. Zie je een kleurige Focus á Locusvlag? Daar ben je van harte welkom! 

Jazz en wijn

ARNHEM - In Café Bosch aan de Apeldoornseweg 4a in Arnhem kun je donderdag 20 april wijnen proeven en swingende jazzmuziek luisteren. Rob te Kamp (Café Bosch) Halbe Vonk (wijnkoperij Pangkarra) en saxofonist Ewout Dercksen slaan de handen ineen voor een muzikale en culinaire topavond. Chef Mandy gaat ook aan de slag om de gasten te verrassen.  

Ewout Dercksen stelt voor deze avond(en) een interessante band samen, deze keer met de Arnhemse gitarist Richard Doodkorte en bassist Jan Flubacher. Het repertoire is een mix van eigen werk en standards uit The Great American Songbook. De entree bedraagt 10 euro en is inclusief een glas wijn en een hapje. Aanvang 20.00 uur.

Inzameling van
kleding bij het
depot Dorcas

ARNHEM - Bij het depot van Dorcas aan Graanhoeve 25 in Arnhem kan zaterdag 22 april nog bruikbare kleding worden afgegeven. Die kleding kan tussen 10.00 tot 12.00 uur worden ingeleverd bij de vrijwilligers. 

Er er gelegenheid om het depot te bekijken en de vrijwilligers te ontmoeten. Naast kleding kunnen mobiele telefoons, schoenen en huishoudelijk textiel zoals dekens, handdoeken en gordijnen worden ingeleverd. De kleding wordt verkocht in Dorcas-winkels en in Oost-Europa. De opbrengst wordt ingezet voor mensen die leven in armoede, uitsluiting of crisis in Oost-Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Het depot is bereikbaar via tel. 06-48090786 of info@dorcasarnhem.nl. Kijk voor meer info op www.dorcas.nl.

Spring Fever

ARNHEM - De Arnhemse vocal group Contagious Collective staat zondag 16 april met het programma Spring Fever op de planken van Theater Het Hof in Arnhem. Er zijn show om 13.00 uur én om 16.00 uur. Ze zingen overwegend a capella maar kiezen soms ook voor muzikale begeleiding. Info en kaarten via www.contagiouscollective.nl.