Deelnemers aan de eerste editie van Future Citizens Oost. (Foto: @instaribal)
Deelnemers aan de eerste editie van Future Citizens Oost. (Foto: @instaribal) Foto: @instaribal

Future Citizens Oost: nieuwkomers kunnen netwerken

'Theatrale viering van de inburgering'

ARNHEM - In Theater Oostpool in Arnhem heeft woensdag 19 april de tweede editie van Future Citizens Oost plaats. De focus ligt ditmaal op de cultuursector. Future Citizens Oost is 'een theatrale viering van de inburgering'. Aanvang 19.00 uur. Na afloop wordt een iftar verzorgd. 

"Tijdens het programma faciliteren we ontmoetingen tussen statushouders uit Arnhem en omstreken en het publiek, met als doel de nieuwkomer te helpen aan een netwerk in hun eigen sector. De avond wordt verrijkt met monologen, gebaseerd op waargebeurde verhalen van vluchtelingen met een succesvolle carrière in Nederland. Met Future Citizens Oost streven New Dutch Connections, Oostpool en Cultuur Oost met inwoners en organisaties naar een inclusievere samenleving", aldus de organisatie.

Hoewel er ruim 1 miljoen onvervulde vacatures zijn in Nederland, heeft het grootste gedeelte van de statushouders die sinds 2015 in Nederland zijn, nog steeds geen werk. Nieuwe Nederlanders hebben vaak nog geen netwerk, terwijl dat juist zo belangrijk is om je thuis te voelen. 

Begeleid door muzikanten vertolken acteurs verhalen over thuiskomen in een nieuw land. Tijdens de avond stellen nieuwkomers uit regio Arnhem zich voor aan het publiek. Het doel van de avond is om hen te koppelen aan een of meerdere aanwezigen die kunnen helpen met het verbreden van hun netwerk.

Future Citizens Oost is voor iedereen die benieuwd is naar bijzondere verhalen van nieuwkomers, voor mensen die nieuwkomers graag een netwerk bieden en voor werkgevers uit de culturele sector die op zoek zijn naar potentiële kandidaten. Meer informatie en tickets: www.oostpool.nl.