Rijwielen ophalen voor project 'Vergeten fietsen'.
Rijwielen ophalen voor project 'Vergeten fietsen'. Foto:

'Kansarme gezinnen blij met gedoneerde fietsen'

Project 'Vergeten fietsen' van Rotaryclub

ARNHEM - Drie jaar geleden is Rotaryclub Arnhem-Oost gestart met het project 'Vergeten fietsen'. Doel: 'vergeten fietsen' een tweede leven geven. "Tot heden hebben wij meer dan 1000 'vergeten fietsen' mogen ophalen en daar zijn wij zeer blij mee en zeer trots op! Het zijn vooral kansarme gezinnen en hun kinderen die wij blij hebben mogen maken met uw gedoneerde fietsen. En daar doen wij het voor!", aldus de Roteryclub.

"Maar, er is meer nodig. Stichting Leergeld laat ons weten dat zij nog heel veel gerenoveerde fietsen kan gebruiken om kansarme gezinnen en hun kinderen uit een isolement te halen. Want fietsen betekent vrijheid en daarmee de kans om op een betere manier deel te kunnen nemen aan de samenleving. Dus gaat Rotaryclub Arnhem-Oost door met dit succesvolle project. En daarbij is uw hulp om uw vergeten fietsen te blijven doneren natuurlijk onontbeerlijk", aldus de Arnhemse Rotaryclub.
"Die ene fiets die al jaren bij u in de schuur of garage staat en niet of nauwelijks meer wordt gebruikt, maar nog wel geschikt is voor een tweede leven, die 'weesfiets' willen wij graag bij u komen ophalen. Dus géén sloopfietsen! Verder zijn ook kinderfietsen meer dan welkom! Wij zorgen er voor dat uw fiets wordt opgeknapt en daar waar nodig gerepareerd en geven hem daarmee in samenwerking met Stichting Leergeld weer een tweede leven. Hoe mooi is dat!"

Stuur mail naar vergetenfietsen@outlook.com. Geef een korte omschrijving van de fiets (liefst met foto), of het heren-, dames of kinderfiets is en geef uw telefoonnummer en adres door. Na ontvangst van de e-mail neemt een lid van de Rotary contact op om een afspraak te maken om de fiets op te halen.

www.rotary.nl