Cappella ad Fluvium.
Cappella ad Fluvium. Foto: eigen foto

'Crowned with flowers'

RENKUM - Cappella ad Fluvium brengt zaterdag 22 april in de kerk in Renkum een Engels programma ten gehore waarin bloemen, vogels, de liefde, lente en de zomer worden bezongen. 

Het programma 'Crowned with flowers' bestaat ongeveer voor de helft uit Renaissance-repertoire en voor de andere helft uit meer recente muziek.Denk aan madrigalen van William Byrd en Thomas Weelkes, muziek van Edward Elgar, Fritz Delius, Benjamin Britten, Ernest John Moeran en de Nederlander Marc Dupuis. 

Het concert in de OLV Ten Hemelopnemingkerk aan de Dorpstraat 1 in Renkum begint om 20.15 uur. Zondag 23 april is er een optreden in de Nicolaas kerk in Ellecom, aanvang 16.00 uur. Kaarten 15,00 euro in de voorverkoop te koop via de website www.adfluvium.nl en 17,50 euro in de kerk. CJP/Studenten en kinderen betalen 10,00 euro, jonger dan 12 jaar gratis toegang. 

Volksdansen

VELP - Liefhebbers van volksdansen (60-plussers) kunnen elke vrijdag (behalve vierde vrijdag van de maand) terecht bij Ons Raadhuis aan de Nieuwstraat 1 in Velp. Belangstellenden zijn welkom van 11.15 tot 12.15 uur. Entree 5,00 euro (leden 3,70 euro). Meer info: www.onsraadhuis.com.


De muziek is internationaal en ritmisch. Er is bijvoorbeeld ook een dans op de swingende muziek van Miriam Makeba.