Boomgaard in bloesem. (Foto: Arno van der Kruis)
Boomgaard in bloesem. (Foto: Arno van der Kruis) Foto: Arno van der Kruis

Voor kids natuurvragenlijst met online filmpjes

Bloesemwandeling door boomgaarden

REGIO - Het is lente en de fruitbomen staan in bloei met witte en roze bloesem. De Bloesemwandeling neemt je zondag 23 april mee door bloeiende boomgaarden en door het natuurrijke landschap van Ressen en Doornik. Tijdens de wandeling kun je op verschillende plekken pauzeren en geven eigenaren en beheerders uitleg over hun boomgaard, wijngaard en graanakker. 

Eigenaren en beheerders zijn die zondag 23 april tussen 12.30 en 16.00 uur aanwezig om te vertellen over hun werk. Ze presenteren hun ambachtelijke producten, van biologisch appelsap, tot cider, wijn en speciaalbier gemaakt met lokaal fruit. 

De bloesemwandeling kun je zelfstandig lopen of in een groep onder begeleiding van een gids (aanmelding vooraf). De gids is vraagbaak en geeft onderweg extra informatie. De wandeling is 4 km lang en duurt ongeveer 1,5 uur. Je kunt een extra lus lopen naar het dorp Ressen (3 km extra). 

De wandeling is geschikt voor jong en oud. Voor ouders met kinderen is er een speciale natuurvragenlijst met veel online filmpjes. Zo kunnen ook kinderen kennis maken met alles wat er in boomgaarden leeft. Ga samen op zoek naar het vossenhol, de vleermuizenkast en het bijenhotel.

Ga voor aanmelding voor de bloesemwandeling met gids naar www.bellefleurboomgaardbeheer.nl en voor de routebeschrijving en natuurvragen: www.hethamerstuk.nl.

De bloesemwandeling wordt georganiseerd door Bellefleur Boomgaardbeheer, Wijngaard en cidermakerij Het Hamerstuk, Stichting Doornik Natuurakkers en Stichting Natuurtuin Lingezegen.