Collage van Marie-Therese Hageman
Collage van Marie-Therese Hageman Foto: KWA-VTK

Expositie KWA in teken van 'Transitie'

ARNHEM/OOSTERBEEK - De Vereniging voor Vrijetijdskunstenaars KWA houdt zaterdag 22 en zondag 23 april op twee locaties in Arnhem en Oosterbeek een tentoonstelling met als thema ‘Transitie’.  Alle deelnemers geven op eigen wijze vorm aan dit thema. 

Zowel in de Rembrandtzaal van wijkcentrum de Bakermat aan de Van Nispenstraat 139 in Arnhem als in de Sint Bernulphuskerk aan de Utrechtseweg 129 in Oosterbeek, worden werken getoond van leden van de KWA. Op de expositie is heel divers werk te zien: beelden, keramiek, tekeningen, schilderijen en grafische kunst. Beide locaties beide dagen open van 11.00 tot 17.00 uur. 

De Vereniging voor Vrijetijdskunstenaars KWA telt zo'n 300 leden uit Arnhem en omstreken. Zij vormen een gevarieerd gezelschap met diverse achtergronden. Wat hen bindt, is de affiniteit met allerlei vormen van beeldende kunst en de wens zich daarin verder te bekwamen. Dit doen zij onder leiding van acht docenten. 

Het kenmerkende van de KWA is de grote individuele vrijheid en flexibiliteit. Iedereen, van beginner tot vergevorderd vrijetijdskunstenaar, volgt zijn/haar eigen ambitie, belangstelling en tempo en kiest zelf zijn/haar (combinatie van) activiteiten en frequentie van deelname. 

De KWA beschikt over eigen ateliers in een karakteristiek voormalig schoolgebouw aan de Kemperbergerweg in Schaarsbergen, waar alle faciliteiten aanwezig zijn voor diverse kunstvormen. De sfeervolle binnentuin, gedeeltelijk met overkapping, doet dienst als buitenatelier. Naast het reguliere programma zijn er aanvullende activiteiten zoals workshops, exposities, excursies, atelierbezoeken en lezingen, die gelegenheid bieden tot verdere ontwikkeling en verdieping. Voor meer informatie: www.kwa-vtk.nl




 

Transitie van afval - Willem Jansen.