‘Nieuwe Profeten’ stelt indringende vragen

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - “Een groep jongeren strandt op een onbewoond eiland. Ze gaan aan de slag met survivallen en contact leggen met de buitenwereld. Ze starten enthousiast vol goede bedoelingen, maar de werkelijkheid is weerbarstig. In de avond vertellen ze elkaar verhalen rond het vuur. Ze ontdekken gaandeweg wat er werkelijk toe doet en proberen dit te verwoorden in flessenpost die ze aan de zee toevertrouwen.” 

Dat is wat theatermaker Joyce Schoon vertelt over haar voorstelling ‘Nieuwe Profeten’. Het is een muzikale tragikomedie, waaraan zij samen met zes jongeren gewerkt heeft. ‘Nieuwe Profeten’ gaat over grote vragen als: Hoe zit het met de Homo Sapiens - de wijze mens? Hoe wijs is die mens eigenlijk? Zijn we in staat om de juiste keuzes te maken voor een leefbare aarde? En heeft God nog een beetje geduld met ons? 

De landelijke première van ‘Nieuwe Profeten’ is zaterdagavond 22 april in de Salvatorkerk aan het Salvatorplein in Arnhem-Zuid. De voorstelling begint om 20.00 uur; deur open 19.15 uur, ontvangst met thee en koffie. Toegang is gratis dankzij sponsors. Een vrijwillige bijdrage is welkom, hiervoor is een QR-code aanwezig. Reserveren is niet nodig; kom op tijd, vol is vol.