Hans Salemink en Linda de Rijk.
Hans Salemink en Linda de Rijk. Foto: eigen opname Kazou

Bijzondere prijs voor
Theaterwerkplaats Kazou

OOSTERBEEK - Theaterwerkplaats Kazou benadert haar cliënten met respect voor de individuele wensen en behoeften zodat zij erbij horen en ertoe doen. En dat werpt zijn vruchten af! Hans Salemink en Linda de Rijk mochten in het Beursgebouw in Amsterdam namens Kazou de 'Autismevriendelijkheidsprijs voor organisaties 2023' in ontvangst nemen.

Uit het juryrapport van de Nederlandse Vereniging voor Autisme: “Theaterwerkplaats Kazou biedt professionele en bijzondere voorstellingen voor een breed publiek. Er wordt gewerkt met mensen met autisme, als onderdeel van dagbesteding, maar ook in de vorm van theaterlessen. Er wordt vaak gedacht (stigmatiserend) dat spelen in een voorstelling voor mensen me autisme lastig is, maar zie hier het tegendeel. Mooi ook om te lezen wat dit voor hen kan betekenen onder andere als het gaat om zelfvertrouwen, maar ook dat hun leven hierdoor zoveel waardevoller is geworden.”

Theaterwerkplaats Kazou in Oosterbeek biedt dagbesteding voor mensen met autisme van alle leeftijden die passie hebben voor theater. De cliënten werken in een theateromgeving, volgen theaterlessen en maken voorstellingen voor een breed publiek. Voor meer info: www.theaterwerkplaatskazou.nl

De jury ontving meerdere nominaties voor theaterwerkplaats Kazou. Dat de dagbesteding bij Kazou mooie resultaten oplevert blijkt uit de nominaties die binnen stroomden. "Onze zoon heeft hier zo ontzettend veel geleerd over theater, maar vooral ook over zichzelf en de wereld om hem heen en meer zelfvertrouwen gekregen. Hij durft zichzelf steeds meer te laten horen en heeft sociale contacten opgedaan. Het leven is voor hem zoveel waardevoller geworden. Dit hadden wij jaren geleden niet durven hopen en geloven”, aldus één van de reacties in het juryrapport.