raadsleden
raadsleden Foto: Rinus Baak

Burgemeester Ahmed Marcouch voorgedragen voor tweede termijn

ARNHEM - Ahmed Marcouch, na de zomer zes jaar burgemeester van Arnhem, is onlangs door de gemeenteraad aanbevolen bij de Commissaris van de Koning voor een tweede ambtstermijn van nog eens zes jaar. 

Mark Coenders (voorzitter van de Vertrouwenscommissie):  "De Vertrouwenscommissie heeft zich goed verdiept in het functioneren van onze burgemeester. Ik ben blij dat de gemeenteraad op basis van het advies van de Vertrouwenscommissie heeft besloten de burgemeester voor herbenoeming voor te dragen." 

Ambassadeur

"Onze burgemeester is in de afgelopen jaren een echte ambassadeur geweest voor Arnhem. In goede tijden en in slechte tijden is de burgemeester er voor álle Arnhemmers. Het besluit van de gemeenteraad zal nu snel aan de minister worden gezonden, zodat de minister ook snel een beslissing kan nemen over de herbenoeming. Ik zie uit naar dat moment en naar de verdere samenwerking met burgemeester Marcouch.” 

Marcouch heeft nooit geaarzeld om te gaan voor een tweede termijn. "Ik hou van Arnhem", zegt hij eenvoudig en licht toe wat hem drijft: "Ik ben gelukkig als de Arnhemmers het beter krijgen, van overleven naar leven. Alle Arnhemmers – in welke wijk zij ook wonen. Het mag niet uitmaken waar hun wieg staat."

Vertrouwen

Marcouch prijst zich vooral gelukkig om het vertrouwen. "Waar mensen vertrouwen verliezen, komt de angst. Angst brengt achterdocht en lijdt tot stilstand. Vertrouwen maakt juist dat mensen elkaar opzoeken."

"Als burgemeester en bewoners delen wij vreugde en verdriet. De fatale branden staan in ons geheugen gegrift. In de nieuwjaarsnacht van 2020 stond een schooldirecteur naast mij in het gras. Waarom? ‘Mijn leerlingen wonen daar’, knikte zij ongerust naar de flat. Zij vertegenwoordigt het liefdevolle Arnhem waar ik zoveel van hou. Juist omdat dit zo’n prachtige stad is, met zo’n bewogen geschiedenis en zoveel toekomst, maken wij ons sterk tegen de achterstanden."

"Wij zijn een stad met hoge ambities en grote noden. Met een nationaal programma Arnhem-Oost tegen achterstanden en voor verheffing. Opdat onze kinderen gezond en veilig opgroeien tot een nieuwe generatie die kunnen waarmaken waarvoor zij op aarde zijn - voor elkaar." Meer op pagina 3.





Afbeelding
Afbeelding