Motto: 'Leven in eenheid vrijheid en liefde'

Verkenning van de menselijke idealen

ARNHEM - De School van het Gouden Rozenkruis in Arnhem wil enkele van de diep menselijke idealen samen gaan verkennen in vijf bijeenkomsten van de Innerlijke bron. Dit onder het motto: 'Leven in eenheid, vrijheid en liefde'.

"Iedereen heeft wel iets waar hij of zij naar streeft, naar op zoek is of naar verlangt. Idealen inspireren ons, ze geven ons levensenergie, hoop en moed", aldus het Gouden Rozenkruis. 

"Nu zijn er veel persoonlijke idealen te noemen, maar ook meer algemene, door iedereen te herkennen idealen. Deze laatste zijn zo algemeen menselijk, dat je ze universeel zou kunnen noemen. Het zijn kernwaarden die ons aanspreken, hoe verschillend de individuele invulling ervan ook kan zijn."  

Vragen

"Wat spreekt ons hierin aan? Wat zien we voor ons om dit te realiseren? Hoe doen we dat? En een andere vraag: is het misschien niet wat utopisch zo’n hoog ideaal nastreven? Een droom, weliswaar mooi en uitnodigend, maar niet te realiseren?"

Verlangen

"Een wedervraag zou kunnen zijn: waar komt die droom dan vandaan? Waarom blijven we ernaar verlangen? Omdat we diep van binnen beseffen dat er iets als eenheid, vrijheid en liefde moet bestaan! Omdat we het ons kunnen voorstellen, daarom alleen al. Ook al is het misschien niet eenvoudig, het is zeker de moeite waard een poging te wagen."

"Doe je mee? Samen willen we antwoorden zoeken die kunnen helpen idealen te verwezenlijken!"

Aanmelden

Meedoen kan op dinsdagavond en op vrijdagmiddag. Start 11 april 20.00 uur. Meer informatie en aanmelden: www.rozenkruis.nl.