Burgemeester Marcouch te midden van kinderburgemeester Dyla Uitdehaag en Klaartje Koorn, vice-voorzitter van de raad. (Foto: Rinus Baak)
Burgemeester Marcouch te midden van kinderburgemeester Dyla Uitdehaag en Klaartje Koorn, vice-voorzitter van de raad. (Foto: Rinus Baak) Foto:

Burgemeester Marcouch:
'Duizendmaal dank!'

Vervolg van voorpagina

"Ik ging in de afgelopen zes jaar begrijpen wat ik al voelde: wat het was waardoor Arnhem en ik zo snel zoveel connectie kregen. De verhalen over het leed van de bezetting, de noodzaak tot vlucht en evacuatie - die herken ik. Ook dat zij nu pas loskomen, nu onze oudste generatie tot rust komt en de jongste ernaar vraagt. Ik vind het heerlijk als Arnhemmers naar mij toekomen en van wal steken met hun verhalen, per fiets of te voet door de stad."

"Wij trekken met elkaar op voor onze stad – als raad, wethouders, bewoners, ondernemers en ook regionale bondgenoten. Wat maken wij veel mee samen, nog maar net bekomen van de coronapandemie en met een bezwaard hart om de oorlog in Oekraïne en aardbevingen in Turkije en Syrië, zetten wij onze schouders onder de tekorten waarmee wij kampen – het gebrek aan woningen, energie en vakmensen."

"Lieve mensen, ik ben overweldigd door al uw reacties; in alle talen, van Alf Mabrouk en Mazzel Tov tot ‘Gefeliciteerd burgermaat’. Waar ik alle energie vandaan haal om klokje rond als burgemeester van Arnhem te werken? Nou, van u. Duizendmaal dank!"

'Ik word vrolijk van uw humor als u mij vraagt of ik nog een 
tweelingbroer heb'

"Ik word vrolijk van uw humor als u mij vraagt of ik nog een tweelingbroer heb en als u mij feliciteert als ‘burgermaat’. En ik word warm van uw inhoudelijke complimenten voor onze gemeenteraad als rechtgeaarde volksvertegenwoordigers. U ontroert mij als u de verlangens van Arnhemmers naar een oprechte burgemeester verwoordt. Ik neem uw verlangen naar saamhorigheid tot mij."

"En ook zo mooi is hoe fier u bent op onze stad. ‘Als Arnhem kon praten, zou ze/hij/het zeggen: 'voor u staat een gelukkige stad’, verwees u snedig naar mijn toespraak."

"Ga zo door, schrijft u mij. Doe ik! Arnhem en ik horen bij elkaar. Dank, dank, dank!"


'Willen een signaal afgeven'

"Wij zijn hierover al jaren met de gemeente Arnhem in overleg. Op dit moment is de gemeente bezig om te kijken of de APV aangepast kan worden. Een traag en moeizaam proces."

"Sinds 1 april laten we foutparkeerders wegslepen op de bedrijventerreinen en starten met Het Broek. We willen hiermee een signaal afgeven. Bij herhaling schakelen we alsnog Handhaving in voor een bekeuring. Het is ons tenslotte alles waard dat de bedrijventerreinen een goede uitstraling hebben, zodat de goede bedrijven zich er thuis voelen en nieuwe bedrijven zich er weer vestigen", aldus voorzitter Hans-Robert van der Doe.