Hedwig Brieffies (rechts) en Iara de Carvalho Perillo. (Foto: SEM)
Hedwig Brieffies (rechts) en Iara de Carvalho Perillo. (Foto: SEM) Foto:

Voorjaarsconcert voor Stichting Hart voor Vrouwen

ARNHEM - Musici van Stichting Eigen Muziekinstrument verzorgen zondagmiddag 16 april een concert in Dorpskerk Schaarsbergen aan Kemperbergerweg 800 in Arnhem. De opbrengst gaat naar Stichting Hart voor Vrouwen, het onderzoekfonds Radboud UMC Nijmegen.

Inner Wheel Arnhem Rijn-IJssel presenteert in samenwerking met Stichting Eigen Muziekinstrument een voorjaarsconcert. De jonge musici van Stichting Eigen Muziekinstrument presenteren vanaf 15.00 uur een afwisselend programma met muziek van Bach tot Piazzolla. Met Duo Dufonte (harpiste Hedwig Brieffies en fluitiste Iara de Carvalho Perillo), duo Hannelore De Vuyst (viool) en Hessel Moeselaar (altviool) en celliste Camille Bergsma. Het programma duurt tot circa 17.00 uur.

Kaarten

Toegang 20 euro. Kaarten zijn te reserveren via fundraisingIW@gmail.com. Meer informatie: 06-51306513. Of kijk op de website:
stichtingeigenmuziekinstrument.nl


Paaseieren zoeken in Elderveld

ARNHEM - De Paashaas brengt Tweede Paasdag maandag 10 april van 11.00 tot 12.30 uur een bezoek aan Biologische Tuinbouwvereniging Elderveld gelegen aan Hannesstraatje 2 in Arnhem. Kinderen kunnen dan eieren zoeken. 

Ze worden verdeeld in drie leeftijdscategorieën: t/m 3, 4-6 en 7-8 jarigen. Naast de witte eieren zijn er per categorie ook drie gouden eieren verstopt. De vinders van de gouden eieren krijgen een prijsje. Dit evenement wordt georganiseerd door Wijkvereniging Elderveld.

Expositie
'Kruisiging'

ARNHEM - Met Pasen staan we stil bij de kruisiging, dood en wederopstanding van Jezus Christus. In de etalages van de Zijlstra Galerij aan de Klarendalseweg 137 in Arnhem is in de maand april de expositie 'Kruisiging ' te zien met werken van René (vGtO) . 

Kunstenaar Pieter Paul Rubens maakte in de 17e eeuw dramatische barokke schilderijen van de kruisiging. Van de oprichting en van de afname van het kruis, met veel vlees en drama. René (vGtO) vereenvoudigde die schilderijen door er een raster overheen te leggen en schilderde alleen het licht op tegels, op hemels blauw tegelboard. In april dagelijks te zien tot 00.00 uur, dan gaan de lichten uit.

'Gekregen Adem'

ARNHEM - Veronique Efomi is weer te zien in theaters met haar gloednieuwe show ‘Gekregen Adem’. Met een combinatie van poëzie, dans, neoklassieke muziek en afro-synthwave neemt ze je mee in een wereld van vergankelijkheid en eeuwigheid. Vrijdag 14 april in Stadstheater Arnhem. Aanvang 20.30 uur.

Het thema van 'Gekregen Adem' is dankbaarheid. Het gaat over het incasseren van verlies en onbereikbare liefde om erachter te komen dat wat je bent groter is dan pijn. Een ode aan het verleden en nieuwe bewegingen. Een onverzettelijk gebed dat vloeken verbreken zal.

Johannes de Heer-zangdienst

ELDEN - Voorafgaand aan het rustjaar van 'Prijs met Johannes de Heer' (28 april 2023 tot 28 april 2024) verzorgt Hervormde Wijkgemeente 'De Rank' en team 'Prijs met Johannes de Heer' nog eenmaal een interkerkelijke Johannes de Heer-zangdienst in de Bonifatiuskerk van Elden en wel op zondag 16 april om 18.30 uur. M.m.v. Jos de Heer (achterkleinzoon Johannes de Heer), Peter Kits (zanger/evangelist), e.a. Info: pmjdh.nl.

Violiste Hannelore De Vuyst. (Foto: SEM)