Samen oogsten!
Samen oogsten! Foto: Susanne Reuling.

Kinderen kunnen samen moestuinieren

Algemeen

ARNHEM - Wat is er nu fijner dan buiten zijn, met je handen in de aarde wroeten en je eigen geplante zaadjes uit te zien groeien en op te eten? 

Natuurcentrum Arnhem biedt kinderen tussen 9-11 jaar de mogelijkheid om een seizoenlang te moestuinieren in een eigen tuintje bij Stadsboerderij de Korenmaat in Arnhem Zuid. Vanaf 11 april tot medio september is er iedere dinsdagmiddag tuinles van 15.30 tot 16.45 uur. 

Ieder kind krijgt onder begeleiding van de tuinmedewerkers van de boerderij een eigen stukje grond. Tijdens het tuinieren komen veel onderwerpen aan bod. Hoe zaai je groenten en bloemen, hoe kan je je tuintje onderhouden, wanneer kan je wat oogsten en wat kan je er eigenlijk allemaal voor lekkers van maken? 

“Soms koken we ook op de tuin om samen te smullen van onze zelfbedachte recepten! Uiteindelijk gaan de kinderen vol inspiratie en natúúrlijk met de oogst uit hun tuintjes naar huis.” Kijk voor meer informatie over de kosten, tijden en het aanmelden op de website www.natuurcentrumarnhem.nl. Opgeven kan tot uiterlijk 10 april. Wees er snel bij, want vol=vol.